Díjak a Danubius Hotels munkatársainak

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója munkáját Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerték el, Kalla Kálmán Életműdíjat kapott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség átadta a Kőrösi Csoma Sándor díjakat október 28-án a Turizmus Summit Gáláján. A turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, az idéntől Kőrösi Csoma Sándor elnevezésű – korábban Pro Turismo – díjakat, Nagydíj kategóriában 6 turisztikai szakember kaphatja meg évente. Az elismeréssel azokat a szakembereket díjazzák, akik példamutató és kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a turizmus, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez, kiemelkedőt tettek a társadalmi felelősségvállalás területén.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója munkáját Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjjal ismerte el az MTÜ Kitüntetési Bizottsága. „Kovács Balázs vezetése alatt a Danubius Hotels folytatta komoly fejlesztéseit, folyamatosan újulnak meg szállodái, és elnyerte Az Év Munkaadója díjat. Szakmai hitvallása szerint a vendégek és munkatársak egyformán fontos szerepet töltenek be egy szálloda sikerességében és stratégiájában. Számára fontos a vendégek elégedettsége, hogy valódi élmény legyen a szállodákban eltöltött idő. Munkája hozzájárult a magyarországi szállodaipar fejlődéséhez, színvonalának emelkedéséhez.” – hangzott el a díjátadó indoklásában.

„Büszke vagyok arra, hogy a Danubius Hotelsnél kiváló szakmai utánpótlásképzés zajlik évtizedek óta, tehetségesek és tenni akarók lehetőséget kapnak, én is így lehettem gyakornokból vezérigazgató, de velem együtt sokan itt kaptak valódi lehetőséget a szakmai kiteljesedésre. Az értékeink hosszú évek óta változatlanok, nagy múltú vállalatként tudjuk, hogy a minőségben nem ismerhetünk megalkuvást. A valódi érték szemléletünkben az ember, a vendégek fogadása és munkatársak megbecsülése terén egyaránt. De változni és változtatni is képesek vagyunk: innovatív vállalatként folyamatosan fejlesztünk és kísérletezünk, szakmai inkubátorként tekintünk magunka. Így tudunk utat mutatni a szállodaiparban, hogy ne mi kövessük a piac többi szereplőjét. Folyamatosan figyeljük a vendégigények és a piac változásait, időben reagálunk és merünk alapvető változtatásokat is meglépni: nemrég választottuk két márkára szállodáinkat, hogy még jobban ki tudjuk szolgálni vendégeink igényeit. Bátorságunk és értékközpontúságunk elismerése ez a díj, köszönöm az egész Danubius csapata nevében!” – mondta el Kovács Balázs vezérigazgató a Danubius Hotels sikerének kulcsát.

Kovács Balázs, 2017 januárjától a Danubius Hotels vezérigazgatója. A szakember több mint két évtizede a szállodacsoport munkatársa. Gyakornokként kezdett a Danubiusnál, majd a Hilton Budapest Hotelben bejárta az értékesítés ranglétráját, értékesítési igazgatóként fejezte be ottani tevékenységét. 2006-tól a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója volt. 2007-től tíz éven keresztül volt a Danubius Hotels központi sales és marketing vezérigazgató-helyettese.

Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat kapott még idén Kanel Judit, a Continental Travel ügyvezetője és a MABEUSZ alelnöke, valamint Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A 30 éven aluli személyeknek adható Talentum-díjat Csiszár Virág nemzetközi booking menedzser (Sziget és VOLT produkciók) vehette át. 

A Danubius kétszeresen is ünnepelt a Turizmus Summit díjátadóján: az Életműdíjat ugyanis idén Kalla Kálmán kapta, akinek a Gundelben végzett sok évtizedes kiemelkedő munkáját – 1992-2006 között vezette a Gundel éttermét executive séfként, – ismerték el.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.