Duplájára nő a bükfürdői Hotel Caramell

A 2005 decemberében létesült, sikeresen üzemelő, 80 szobás, 4 csillagos bükfürdői Hotel Caramell, a növekvő piaci igényeket kielégítő, a versenyképességét fokozó szolgáltatások fejlesztését határozta el.

2010 őszén két vadonatúj szárny építését kezdik meg, ahol wellness- és konferenciaközpont, valamint emelt szintű lakóegységek kapnak helyet - értesült a Napi Turizmus.

A wellness- és konferenciaszolgáltatásoknak otthont adó új komplexum a főépülettel egy nyitott és egy zárt folyosóval lesz összekapcsolva. A földszinten egy sodrófolyosóval, élményelemekkel kialakított élménymedence (150 négyzetméternyi vízfelülettel), fűtött gyermekmedence, termálvizes medence, pool bár, pihenő terek, öltözők kerülnek kialakításra. A wellness központ körülbelül 310 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező kültéri úszómedencékkel valamint külső pihenőterülettel bővül. Az emeleten kap majd helyet a szauna világ és a masszázs termek, a VIP pihenők, a jóga terem, a galériára nyíló pihenőterek és a tetőterasz. A régi és új épület közti udvarra japánkert pihenőterület kerül, díszhalas tóval, sziklakerttel.

A wellness épülettől elválasztva a földszinten kap még helyet a gyermekjátszó szoba, és a bowling pálya. Az emeleten egy 280 fős konferenciatermet is kialakítanak, amely jelentősen növeli majd az eddigi 40 fős szemináriumterem által nyújtott meeting kapacitást.

A bővítés során épül majd egy családi apartmanos épület is közvetlen kertkapcsolattal, amelyben 20 kétágyas teraszos szoba és 20 két- és háromszobás, konyhával felszerelt apartman várja majd a családosokat.

A Hotel Caramell a várhatóan 2011 tavaszán befejeződő fejlesztések után a jelenlegi 7000 négyzetmérernyi alapterületnek csaknam a dupláján, 13 400 négyzetméteren várja a pihenni, kikapcsolódni, újjászületni vágyókat.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.