Elindult a Hotelaudit.eu

November 25-én élesedett a szállodaipari szakmai portál, a Hotelaudit.eu, amely tartotta magát ígéretéhez, és előrukkolt azzal az országos felméréssel, amelyet 300 szállodaipari szakember kérdőíves válaszai alapján állított össze.

A tanulmányon kívül a regisztrált felhasználók különféle témában blogokat is olvashatnak az oldalon, pl. Pályázatíráskor felmerülő 10 leggyakoribb hiba, Mi alapján találnak meg a google-ban, Mit kezdjünk az influenza járvánnyal, stb.

Az elmúlt hetek során a beharangozó kampányban hirdetett "A stabilizációhoz vezető út" című tanulmány célja, hogy a szállodák kihívásait az eddigiektől eltérő megközelítésből vizsgálja. Az új szemléletmód létjogosultsága a szolgáltatóipar begyűrűző globalizációja, ami miatt a fogyasztói szokások és elvárások az elmúlt években gyökeresen megváltoztak. A világban elterjedt pénzügyi válság majdnem minden iparágban negatívan érezteti a hatását. A tanulmány arra kereste a választ, pontosan melyek ezek a korlátok, és hogyan lehet ezeket leküzdeni, végül versenyelőnyre szert tenni és a stabilizáció útjára lépni – magyarázzák összefoglalójukban az oldal szerkesztői.

A tanulmány számos érdekes tényre rávilágít. Kiderül például, hogy a válaszadók 39 százaléka már indult valamilyen pályázaton, míg a fennmaradó 61 százalék annak ellenére nem élt egyáltalán ilyen lehetőséggel, hogy a magyar vállalkozások számára a 90-es évek vége óta nyitottak az európai uniós pénztárcák, vagy korábban a Széchenyi Terv forrásai. Azok közül, akik pályáztak, 34 százalékuk volt elége¬dett a támogatás lehívásának folyamatával, míg a pályázók 66 százaléka egyáltalán nem.

A tanulmány a regisztrálók számára ingyenes, de a tanácsadás arról, hogy miként tehetünk szert a manapság különösen áhított versenyelőny megszerzésére, már természetesen nem. Az oldal szerkesztői a kutatás végén hívják fel az olvasók figyelmét szolgáltatásukra, a HotelAudit Tréningprogramra.

 


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.