Ételtrendek szállodáknak 2009-re

A www.hotelsmag.com tíz olyan ételtrendet ismertet, amelyet 2009-ben érdemes figyelembe venniük a szállodáknak.

A trendek a következők:

1. A farmról az asztalra – a vendégek tudni akarják, honnan származik, amit eléjük tesznek, hogy van elkészítve, és egyáltalán ki készíti el.

2. Több szezonális fogás – a friss termékek iránti igény növekedésével és az áremelkedések miatt egyre több séf változtatja gyakran a menüt. Az általános vélemény az, hogy ha egy étlap tíz hónapon át nem változik, akkor az rossz.
3. Változtathatóság és személyre szabottság – népszerűek a könnyen a speciális igényekre gluténmentes vagy vega ételek - szabható ételsorok.

4. Kis adagok – osztható részek – 2009 lesz az az év, amikor kisebbé válnak az adagok, amik így egészségesebbek és jobban illenek a pénztárcánkhoz is. Szívesebben mennek étterembe az emberek, ha emiatt nem borul fel a költségvetésük vagy a diétájuk. Népszerű a fél üveg bor is.

5. Az élményt adó aktivitás – sokan az étkezésen kívül is vágynak élményekre, ha kimozdulnak, ilyen érdekesség lehet akár a szaké-kóstolás is.

6. Rugalmas étkezési időpontok – a múlté az, hogy meg van szabva az étkezések pontos ideje. Az emberek rohangálnak, é szabálytalan az időbeosztásuk. Ehhez az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell.

7. Sokáig nyitva tartó éttermek – az üzleti utazók azoknak a szállodáknak az éttermeit részesítik előnyben, amelyek sokáig nyitva vannak. Sokan még szállodát is ez alapján választanak.

8. Vacsora a lobby-ban – a lobby-ban elfogyasztott vacsora vagy ital népszerűvé tesz, kiváló lehetőség a szocializálódásra és élettelivé varázsolja a szállodát.

9. Apró figyelmességek – az olyan apróságok, hogy például 24 órán át lehet kávét kérni, nagyon fontosak a vendégek számára. A szabadidős vendégek 72 százalékánál és az üzleti utazók 71 százalékánál ez a szállodaválasztást is befolyásolja.

10. Egészséges ételek kínálása – ha nem is él vele, mindenki szereti a lehetőséget, hogy az egészséges ételeket reggeli rutinja részévé tegye.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.