Ételtrendek szállodáknak 2009-re

A www.hotelsmag.com tíz olyan ételtrendet ismertet, amelyet 2009-ben érdemes figyelembe venniük a szállodáknak.

A trendek a következők:

1. A farmról az asztalra – a vendégek tudni akarják, honnan származik, amit eléjük tesznek, hogy van elkészítve, és egyáltalán ki készíti el.

2. Több szezonális fogás – a friss termékek iránti igény növekedésével és az áremelkedések miatt egyre több séf változtatja gyakran a menüt. Az általános vélemény az, hogy ha egy étlap tíz hónapon át nem változik, akkor az rossz.
3. Változtathatóság és személyre szabottság – népszerűek a könnyen a speciális igényekre gluténmentes vagy vega ételek - szabható ételsorok.

4. Kis adagok – osztható részek – 2009 lesz az az év, amikor kisebbé válnak az adagok, amik így egészségesebbek és jobban illenek a pénztárcánkhoz is. Szívesebben mennek étterembe az emberek, ha emiatt nem borul fel a költségvetésük vagy a diétájuk. Népszerű a fél üveg bor is.

5. Az élményt adó aktivitás – sokan az étkezésen kívül is vágynak élményekre, ha kimozdulnak, ilyen érdekesség lehet akár a szaké-kóstolás is.

6. Rugalmas étkezési időpontok – a múlté az, hogy meg van szabva az étkezések pontos ideje. Az emberek rohangálnak, é szabálytalan az időbeosztásuk. Ehhez az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell.

7. Sokáig nyitva tartó éttermek – az üzleti utazók azoknak a szállodáknak az éttermeit részesítik előnyben, amelyek sokáig nyitva vannak. Sokan még szállodát is ez alapján választanak.

8. Vacsora a lobby-ban – a lobby-ban elfogyasztott vacsora vagy ital népszerűvé tesz, kiváló lehetőség a szocializálódásra és élettelivé varázsolja a szállodát.

9. Apró figyelmességek – az olyan apróságok, hogy például 24 órán át lehet kávét kérni, nagyon fontosak a vendégek számára. A szabadidős vendégek 72 százalékánál és az üzleti utazók 71 százalékánál ez a szállodaválasztást is befolyásolja.

10. Egészséges ételek kínálása – ha nem is él vele, mindenki szereti a lehetőséget, hogy az egészséges ételeket reggeli rutinja részévé tegye.

MSZÉSZ-elnök: az Airbnb betiltása nem megoldás

MSZÉSZ-elnök: az Airbnb betiltása nem megoldás 

Szabályozásra van szükség, ami a kormány feladata - ez a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) 2024. december 31-ig elnöki pozícióját betöltő Flesch Tamás véleménye.
Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének

MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének 

Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.