Ételtrendek szállodáknak 2009-re

A www.hotelsmag.com tíz olyan ételtrendet ismertet, amelyet 2009-ben érdemes figyelembe venniük a szállodáknak.

A trendek a következők:

1. A farmról az asztalra – a vendégek tudni akarják, honnan származik, amit eléjük tesznek, hogy van elkészítve, és egyáltalán ki készíti el.

2. Több szezonális fogás – a friss termékek iránti igény növekedésével és az áremelkedések miatt egyre több séf változtatja gyakran a menüt. Az általános vélemény az, hogy ha egy étlap tíz hónapon át nem változik, akkor az rossz.
3. Változtathatóság és személyre szabottság – népszerűek a könnyen a speciális igényekre gluténmentes vagy vega ételek - szabható ételsorok.

4. Kis adagok – osztható részek – 2009 lesz az az év, amikor kisebbé válnak az adagok, amik így egészségesebbek és jobban illenek a pénztárcánkhoz is. Szívesebben mennek étterembe az emberek, ha emiatt nem borul fel a költségvetésük vagy a diétájuk. Népszerű a fél üveg bor is.

5. Az élményt adó aktivitás – sokan az étkezésen kívül is vágynak élményekre, ha kimozdulnak, ilyen érdekesség lehet akár a szaké-kóstolás is.

6. Rugalmas étkezési időpontok – a múlté az, hogy meg van szabva az étkezések pontos ideje. Az emberek rohangálnak, é szabálytalan az időbeosztásuk. Ehhez az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell.

7. Sokáig nyitva tartó éttermek – az üzleti utazók azoknak a szállodáknak az éttermeit részesítik előnyben, amelyek sokáig nyitva vannak. Sokan még szállodát is ez alapján választanak.

8. Vacsora a lobby-ban – a lobby-ban elfogyasztott vacsora vagy ital népszerűvé tesz, kiváló lehetőség a szocializálódásra és élettelivé varázsolja a szállodát.

9. Apró figyelmességek – az olyan apróságok, hogy például 24 órán át lehet kávét kérni, nagyon fontosak a vendégek számára. A szabadidős vendégek 72 százalékánál és az üzleti utazók 71 százalékánál ez a szállodaválasztást is befolyásolja.

10. Egészséges ételek kínálása – ha nem is él vele, mindenki szereti a lehetőséget, hogy az egészséges ételeket reggeli rutinja részévé tegye.

Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál

Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál 

Feledésbe merült technikával készült ékszerek a budapesti hotelben.
A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel

A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel 

A Hunguest Béke több évig tartó felújítás után december 17-től ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.
Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál

Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál 

Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostellánca, az a&o Hostels új szálláshelyet nyit Heidelbergben 2026 végén, ezzel tovább bővítve németországi jelenlétét.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél

Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél 

A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban

Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban 

Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha

Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha  

Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.