Etyeken az Aranykulcsosok

Július 6-án a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesülete Etyeken járt, hogy megismerje a Haraszty Vallejo Pincészet által összeállított bortúra programját.

Mint az etyekiek részéről Oroszlán Tamás elmondta, többféle hazai és világfajtákat termelnek mintegy 8 hektárnyi területükön, és az évi 25 ezer palack előállítása is azt jelzi, ez egy kis pincészet, ám hozzátehetjük, annál elegánsabb. Tulajdonosa Carlos Coelho argentin úriember – a pincészet nevében szereplő Haraszty és Vallejo csak egyfajta tisztelgés két kaliforniai nagynevű borász szakember előtt. A meszes talajon termelt szőlőből készített friss, savas, üde és nagyon trendi borok kóstolása közben Ungár Tamás, az Egyesület elnöke beszámolt az elmúlt időszak történéseiről, illetve a jövőbeli tervekről.

Többek közt elhangzott, több aranykulcsos nemzetközi megbeszélésre is hívják az elnököt, azonban anyagi megfontolások miatt ezeken nem vesz részt. Biztosan elmegy viszont a jövő év januárban, Lisszabonban esedékes vezetőségi találkozóra (január 14-20-ig tart), ahová a kollégák csatlakozását is várja. A közelgő portásversenyről is volt szó, amelyet az aranykulcsosok a Magyar Szállodaszövetséggel karöltve szerveznek: az országos szintű selejtezőket novemberben, a döntőt előreláthatólag a jövő év első hónapjában tartják. Végül Meskál Tibor, a Royal Ét.e.k. Klub alapító-szervezője mutatta be, mi is pontosan ez a nonprofitként szerveződött társaság: a ma 74 tagot számláló csapatban azok vesznek részt, akik a Hotel Royalban dolgoztak valamikor, illetve annak örülnek, hogy az egykori szálloda helyén megnyitott ötcsillagos luxusszálloda mai dolgozói is csatlakoznak hozzájuk.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.