Mint az etyekiek részéről Oroszlán Tamás elmondta, többféle hazai és világfajtákat termelnek mintegy 8 hektárnyi területükön, és az évi 25 ezer palack előállítása is azt jelzi, ez egy kis pincészet, ám hozzátehetjük, annál elegánsabb. Tulajdonosa Carlos Coelho argentin úriember – a pincészet nevében szereplő Haraszty és Vallejo csak egyfajta tisztelgés két kaliforniai nagynevű borász szakember előtt. A meszes talajon termelt szőlőből készített friss, savas, üde és nagyon trendi borok kóstolása közben Ungár Tamás, az Egyesület elnöke beszámolt az elmúlt időszak történéseiről, illetve a jövőbeli tervekről.
Többek közt elhangzott, több aranykulcsos nemzetközi megbeszélésre is hívják az elnököt, azonban anyagi megfontolások miatt ezeken nem vesz részt. Biztosan elmegy viszont a jövő év januárban, Lisszabonban esedékes vezetőségi találkozóra (január 14-20-ig tart), ahová a kollégák csatlakozását is várja. A közelgő portásversenyről is volt szó, amelyet az aranykulcsosok a Magyar Szállodaszövetséggel karöltve szerveznek: az országos szintű selejtezőket novemberben, a döntőt előreláthatólag a jövő év első hónapjában tartják. Végül Meskál Tibor, a Royal Ét.e.k. Klub alapító-szervezője mutatta be, mi is pontosan ez a nonprofitként szerveződött társaság: a ma 74 tagot számláló csapatban azok vesznek részt, akik a Hotel Royalban dolgoztak valamikor, illetve annak örülnek, hogy az egykori szálloda helyén megnyitott ötcsillagos luxusszálloda mai dolgozói is csatlakoznak hozzájuk.