Felállt a Ginkgo Sas Hotel menedzsmentje

A Best Western kötelékében 2010 augusztusában megnyíló új hódmezővásárhelyi négycsillagos szállodában már kinevezték a vezetőséget és a személyzetet.

A ház igazgatója, Szabó Mihály a Novotel Szeged igazgatói posztjáról érkezik. A Szolnoki Főiskolán végzett szakember a szegedi Hungária Szállodában*** kezdte pályafutását, mint éttermi üzletvezető-helyettes majd, átvette az értékesítés irányítását. A szálloda átépítése után a Novotel Szeged****-ben is ezt a feladatot látta el, kiegészítve az igazgató-helyettesi teendőkkel. A szálloda vezetését - az előző igazgató, Kunz Péter nyugdíjba vonulása után - 2005-ben vette át. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: szmihaly@ginkgohotel.hu

Az igazgatói asszisztens Tarjányi Andrea. A fiatal szakember 2009-ben diplomázott a BGF Vendéglátó és Idegenforgalmi karán. Gyakorlati idejét a Gundel Étteremben és a Danubius Hotels Nyrt. Emberi Erőforrás Igazgatóságán töltötte. Angolul, németül és franciául beszél. Elérhetősége: tandrea@ginkgohotel.hu

A Sales and Rooms Division Manager Hézsely Hajnalka, aki 2004-ben szerzett diplomát a Szolnoki Főiskolán, Idegenforgalmi és Szállodai szakon. Gyakorlati tapasztalatait a Mercure Budapest Korona****-ban (értékesítés), a Novotel Budapest Centrum****-ban (Front Office), a Dorint Novotel München-ben (Front Office) és a Holiday Inn Budaörs****-ben (Front Office) szerezte. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: hezselyhajni@freemail.hu

Az F & B Manager, Szemendrey Olivér a vendéglátóipari alapismeretekre a Krúdy Gyula Szakközépiskolában (Szeged) tett szert, a Szolnoki Gazdasági Főiskolán jövőre fejezi be tanulmányait. Gyakorlati és szakmai tapasztalatait az alábbi munkahelyeken szerezte: Aeneas Hotel**** Ciprus (főpincér), Sport & Life Party Service (Szeged, rendezvénykoordinátor és pincér), Hayfield Manor Hotel***** (Írország, rendezvénykoordinátor és főpincér), The Landmark Hotel**** (Írország, étteremvezető, supervisor). Angolul és németül beszél. Elérhetősége: szoliver@ginkgohotel.hu (Turizmus Online)

MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.