Felállt a Ginkgo Sas Hotel menedzsmentje

A Best Western kötelékében 2010 augusztusában megnyíló új hódmezővásárhelyi négycsillagos szállodában már kinevezték a vezetőséget és a személyzetet.

A ház igazgatója, Szabó Mihály a Novotel Szeged igazgatói posztjáról érkezik. A Szolnoki Főiskolán végzett szakember a szegedi Hungária Szállodában*** kezdte pályafutását, mint éttermi üzletvezető-helyettes majd, átvette az értékesítés irányítását. A szálloda átépítése után a Novotel Szeged****-ben is ezt a feladatot látta el, kiegészítve az igazgató-helyettesi teendőkkel. A szálloda vezetését - az előző igazgató, Kunz Péter nyugdíjba vonulása után - 2005-ben vette át. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected]

Az igazgatói asszisztens Tarjányi Andrea. A fiatal szakember 2009-ben diplomázott a BGF Vendéglátó és Idegenforgalmi karán. Gyakorlati idejét a Gundel Étteremben és a Danubius Hotels Nyrt. Emberi Erőforrás Igazgatóságán töltötte. Angolul, németül és franciául beszél. Elérhetősége: [email protected]

A Sales and Rooms Division Manager Hézsely Hajnalka, aki 2004-ben szerzett diplomát a Szolnoki Főiskolán, Idegenforgalmi és Szállodai szakon. Gyakorlati tapasztalatait a Mercure Budapest Korona****-ban (értékesítés), a Novotel Budapest Centrum****-ban (Front Office), a Dorint Novotel München-ben (Front Office) és a Holiday Inn Budaörs****-ben (Front Office) szerezte. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected]

Az F & B Manager, Szemendrey Olivér a vendéglátóipari alapismeretekre a Krúdy Gyula Szakközépiskolában (Szeged) tett szert, a Szolnoki Gazdasági Főiskolán jövőre fejezi be tanulmányait. Gyakorlati és szakmai tapasztalatait az alábbi munkahelyeken szerezte: Aeneas Hotel**** Ciprus (főpincér), Sport & Life Party Service (Szeged, rendezvénykoordinátor és pincér), Hayfield Manor Hotel***** (Írország, rendezvénykoordinátor és főpincér), The Landmark Hotel**** (Írország, étteremvezető, supervisor). Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected] (Turizmus Online)

 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.