Felállt a Ginkgo Sas Hotel menedzsmentje

A Best Western kötelékében 2010 augusztusában megnyíló új hódmezővásárhelyi négycsillagos szállodában már kinevezték a vezetőséget és a személyzetet.

A ház igazgatója, Szabó Mihály a Novotel Szeged igazgatói posztjáról érkezik. A Szolnoki Főiskolán végzett szakember a szegedi Hungária Szállodában*** kezdte pályafutását, mint éttermi üzletvezető-helyettes majd, átvette az értékesítés irányítását. A szálloda átépítése után a Novotel Szeged****-ben is ezt a feladatot látta el, kiegészítve az igazgató-helyettesi teendőkkel. A szálloda vezetését - az előző igazgató, Kunz Péter nyugdíjba vonulása után - 2005-ben vette át. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected]

Az igazgatói asszisztens Tarjányi Andrea. A fiatal szakember 2009-ben diplomázott a BGF Vendéglátó és Idegenforgalmi karán. Gyakorlati idejét a Gundel Étteremben és a Danubius Hotels Nyrt. Emberi Erőforrás Igazgatóságán töltötte. Angolul, németül és franciául beszél. Elérhetősége: [email protected]

A Sales and Rooms Division Manager Hézsely Hajnalka, aki 2004-ben szerzett diplomát a Szolnoki Főiskolán, Idegenforgalmi és Szállodai szakon. Gyakorlati tapasztalatait a Mercure Budapest Korona****-ban (értékesítés), a Novotel Budapest Centrum****-ban (Front Office), a Dorint Novotel München-ben (Front Office) és a Holiday Inn Budaörs****-ben (Front Office) szerezte. Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected]

Az F & B Manager, Szemendrey Olivér a vendéglátóipari alapismeretekre a Krúdy Gyula Szakközépiskolában (Szeged) tett szert, a Szolnoki Gazdasági Főiskolán jövőre fejezi be tanulmányait. Gyakorlati és szakmai tapasztalatait az alábbi munkahelyeken szerezte: Aeneas Hotel**** Ciprus (főpincér), Sport & Life Party Service (Szeged, rendezvénykoordinátor és pincér), Hayfield Manor Hotel***** (Írország, rendezvénykoordinátor és főpincér), The Landmark Hotel**** (Írország, étteremvezető, supervisor). Angolul és németül beszél. Elérhetősége: [email protected] (Turizmus Online)

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.