Daragus Attila, a Falu-, Ökológiai és Kulturális Turizmus Országos Szövetség Kovászna megyei kirendeltségének elnöke elmondta, hogy az idén számos turista vélhetően az utolsó pillanatra hagyja a foglalást. Szerinte erre az a magyarázat, hogy egyrészt a gazdasági válság miatt az emberek alaposan meggondolják, menjenek-e üdülni, másrészt pedig az elmúlt években jelentősen megnőtt a panziókat működtető vállalkozások kínálata, így a turisták később is találhatnak maguknak megfelelő szállást. Daragus hozzátette, hogy a téli ünnepeket Kovászna megyében eltölteni kívánó turistáknak a többsége román állampolgár. A turisztikai szövetség vezetője szerint tavalyhoz képest nem nőttek az árak a székelyföldi kereskedelmi szálláshelyeken. Így egy három margarétás panzióban (a panziók romániai minősítését ezzel a virággal jelzik, a csillagokat csak szállodákra használják) a szilveszter eltöltése - ami három éjszakát és napi két étkezést foglal magában - 220 euróba kerül, a négy éjszakás csomag ára 270 euró, az öt éjszakásé pedig 300 euró. Romániában már tavaly is 23 százalékkal csökkent az előző évhez képest azoknak a román turistáknak a száma, akik az óévbúcsúztatót valamely kereskedelmi szálláshelyen töltötték. Kovászna megyében a panziók kihasználtsága 90-95 százalékos volt tavaly szilveszterkor. (MTI)
Felére csökkent a székelyföldi falusi turizmus
Egyelőre nem kecsegtetik nagy nyereséggel az év végi ünnepek a székelyföldi Kovászna megyében a faluturizmusban dolgozókat, hiszen a panzióknak egyelőre csak a 30 százalékát foglalták le, míg tavaly 70 százalékos volt ez az arány.

Nőnap: ide utaznak a márciusi hétvégézők
A nőnap és a sok napsütéssel beköszönő március meghozta az utazási kedvet a tavasz első hétvégéjére.

Hotelcsalót csíptek el Németországban
A düsseldorfi nő legalább száz alkalommal szállt meg szállodákban fizetés nélkül.

Petit Bois Füred: nagypolgári nyaraló volt, elegáns butikhotel lett
Balatonfüred egyik ikonikus épülete, az egykori Rodostó-villa, Petit Bois Füred néven új életre kelt.

Megvan, mikor kezdődhet a Körszálló átépítése
És az is kiderült, mi lesz az egykori hotelből.

Jó reggelit!
Új gasztrokoncepció a Danubius Hotels-nél: minőség, fenntarthatóság és vendégfókusz a középpontban.

19,2 millió forint egy éjszakáért? Van, ahol ezt kifizetik
Manhattanben, különösen a Milliárdosok utcájának környékén, a luxus magától értetődő, de melyek a további népszerű célpontok?

Éves jelentés a berlini központú hostellánctól
Rekordévet zárt Európa legnagyobb hostelhálózata.

Egyedi brand tagja lesz ez a debreceni szálláshely
Az Accor megnyitja első Handwritten Collection szállodáját Magyarországon.

MSZÉSZ trendriport: januári vendégéjszakaszámok
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) januári trendriportja a KSH adatai alapján.

Belvárosi luxushotel a CPI Hotels portfóliójában
Kelet Párizsa újragondolva: art deco elegancia, luxusvilág és turistamágnes lokáció.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.