Garaczi János az Év Vendéglátója, Harmati László az Év Szállodása

A XIX.Turisztikai Díjátadó  Gála és Évadnyitón a szakmai szervezetek átadták a 2010-es év díjazottjainak járó elismerést.

A 2010-es esztendő díjazottjai:

Az év Tourinform munkatársa Bocsi Andrea, a Tourinform Dunaújváros vezetője

Az év Tourinform fenntartója Borkai Zsolt, Győr Megyei jogú Város polgármestere

Az év idegenforgalmi oktatója Dávid Lóránt Dénes, a Károly Róbert Főiskola tanára

Az év autókölcsönzője Fás Márta, a HERTZ nemzetközi rezervációsa

Az év vendéglátója Garaczi János, a Tanyacsárda tulajdonos ügyvezetője

Az év szállodása Harmati László, a Hotel Eger & Park társtulajdonos ügyvezetője

Az év turisztikai befektetője vidéken Harmati László, a Hotel Narád & Park társtulajdonos ügyvezetője

Az év kempingese Hujber Jenő, a Nagyatádi Castrum Termálkemping vezetője

Az év turisztikai újságírója Hunyor Erna Szofia, a Magyar Hírlap szerkesztő-újságírója

Az év turisztikai munkaadója Király István, a Kult Turist ügyvezető igazgatója

Az év autóbuszos szállítója Koós László, az esztergomi városi kisvonat üzemeltetője

Az év idegenvezetője Lósy Géza, a Trocadero Utazási Iroda társtulajdonosa

Az év rendezvényszolgáltatója Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Az év repülőjegy-értékesítője Nemecz Krisztina, a United4 M&M Exclusive Tours repülőjegy-értékesítője

Az év utazási irodása Ribi Péter, a Fehérvár Travel ügyvezető igazgatója

Az év rendezvényszervezője Rubányi Ágnes (posztumusz)

Az év turisztikai befektetői Budapesten Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Group társtulajdonos ügyvezetői

Az év gasztronómusa Zila László, a Zila Kávéház és Étterem tulajdonosa

(forrás: TPB, foto: Tanyacsárda, Eger Online)


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.