Gyerekek a pályán

A Danubius Hotels 2019-ben elnyerte „Az év munkaadója” díjat, ennek kapcsán a szállodalánc a munkatársak családjainak szervezte meg a „Gyermek a pályán!” napot, ahol az új generációnak mutatta be a szállodai munka varázsát.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége az elmúlt év teljesítménye alapján 2019 februárjában a Danubiusnak ítélte „Az év munkaadója” díjat. A szakmai zsűri figyelembe vette mind a Danubius szállodáiban 2018-ban lezajlott jelentős beruházásokat és fejlesztéseket, mind a vállalat eredményes HR tevékenységét és innovatív, nemzetközi színvonalú HR megoldásait.

A Danubius Hotels büszke a díjra és munkatársaira, és ezúttal a kollégák családjának szerette volna megmutatni szállodai világát; így született meg a „Gyermek a pályán!” elnevezésű program. A hagyományteremtő rendezvényen a munkatársak gyermekei bepillanthattak szüleik munkájába, kipróbálhatták egy szálloda napi működésének számos feladatát, megismerhették a Danubius életét. A program célja volt többek között, hogy közelebb kerüljön a szállodaipari szakma, a Danubius közössége a családokhoz.

A rendezvényen 12 szálloda, közel 150 gyermek és szülő, valamint közel 100 közreműködő Danubiusos munkatárs vett részt. A nap kakaó partival indult, majd a gyerekek különleges VIP munkatársakként ismerték meg a szálloda egyes részlegeit és mentek végig a különböző munkaterületeken: recepció, lobbi, szobák, mosoda, konyha, étterem, irodák és konferenciaterek. „Titkos”, elzárt területeket is meglátogattak, ahová egy hétköznapi vendég nem jut el, és játékos feladatokkal tehették próbára magukat az egyes munkakörökben a Danubius hotelek megismerése közben.

Többek között megtapasztalhatták, milyen a csomaghordás, az ágyneműcsere, bepillantottak a mosodába. Az egyes szállodák önmagukra szabták a programot és változatos feladatokat találtak ki az „új munkatársaknak”. Volt, ahol a cukrászatban közös kókuszgolyó gyúrás és csokis mini desszert készítés foglalta le a gyerekeket, míg a konyhán a zöldségek felismerése után együttes rántottasütésen tehettek tanúbizonyságot főzési képességeikről. Az asztalok megterítése után egy ebéddel, kvízzel és rengeteg ajándékkal zárult az esemény.

A sikeres „Gyermek a pályán!” napot hagyományteremtőnek tekinti a Danubius, emellett további, szélesebb szakmai közönségnek szánt programokkal is szeretné megmutatni, miért különleges, mint munkáltató. A kreatív ötlet és annak kidolgozása kapcsán a Danubius partnere a Lemon&Lime ügynökség volt.

{youtube|id=QIOV21rJ6TE|width=580}


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.