Gyerekek a pályán

A Danubius Hotels 2019-ben elnyerte „Az év munkaadója” díjat, ennek kapcsán a szállodalánc a munkatársak családjainak szervezte meg a „Gyermek a pályán!” napot, ahol az új generációnak mutatta be a szállodai munka varázsát.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége az elmúlt év teljesítménye alapján 2019 februárjában a Danubiusnak ítélte „Az év munkaadója” díjat. A szakmai zsűri figyelembe vette mind a Danubius szállodáiban 2018-ban lezajlott jelentős beruházásokat és fejlesztéseket, mind a vállalat eredményes HR tevékenységét és innovatív, nemzetközi színvonalú HR megoldásait.

A Danubius Hotels büszke a díjra és munkatársaira, és ezúttal a kollégák családjának szerette volna megmutatni szállodai világát; így született meg a „Gyermek a pályán!” elnevezésű program. A hagyományteremtő rendezvényen a munkatársak gyermekei bepillanthattak szüleik munkájába, kipróbálhatták egy szálloda napi működésének számos feladatát, megismerhették a Danubius életét. A program célja volt többek között, hogy közelebb kerüljön a szállodaipari szakma, a Danubius közössége a családokhoz.

A rendezvényen 12 szálloda, közel 150 gyermek és szülő, valamint közel 100 közreműködő Danubiusos munkatárs vett részt. A nap kakaó partival indult, majd a gyerekek különleges VIP munkatársakként ismerték meg a szálloda egyes részlegeit és mentek végig a különböző munkaterületeken: recepció, lobbi, szobák, mosoda, konyha, étterem, irodák és konferenciaterek. „Titkos”, elzárt területeket is meglátogattak, ahová egy hétköznapi vendég nem jut el, és játékos feladatokkal tehették próbára magukat az egyes munkakörökben a Danubius hotelek megismerése közben.

Többek között megtapasztalhatták, milyen a csomaghordás, az ágyneműcsere, bepillantottak a mosodába. Az egyes szállodák önmagukra szabták a programot és változatos feladatokat találtak ki az „új munkatársaknak”. Volt, ahol a cukrászatban közös kókuszgolyó gyúrás és csokis mini desszert készítés foglalta le a gyerekeket, míg a konyhán a zöldségek felismerése után együttes rántottasütésen tehettek tanúbizonyságot főzési képességeikről. Az asztalok megterítése után egy ebéddel, kvízzel és rengeteg ajándékkal zárult az esemény.

A sikeres „Gyermek a pályán!” napot hagyományteremtőnek tekinti a Danubius, emellett további, szélesebb szakmai közönségnek szánt programokkal is szeretné megmutatni, miért különleges, mint munkáltató. A kreatív ötlet és annak kidolgozása kapcsán a Danubius partnere a Lemon&Lime ügynökség volt.

{youtube|id=QIOV21rJ6TE|width=580}


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.