Hajókonténerekből épült hotel Londonban

A húszszobás szálloda kívül nem igazán látványos, de a konténerek igényes belsőt rejtenek.

Számos ember otthonául szolgál konténerház, ami pénzügyi szempontból jóval előnyösebb, mint a szokásos módon épült ingatlanok, másrészt egy ilyen épületet jóval gyorsabban fel lehet húzni. Magyarországon nem igazán terjedt el ez a lakhatási forma, legtöbbször csak építési területen találkozhatunk ajtóval, ablakkal, esetleg légkondival szerelt konténerekkel. Londonban azonban jóval a melós pihenőbódé szint fölé emelték a konténeres életet. Fogtak 25 klasszikus hajókonténert, és 5 szint magasra pakolták őket a brit főváros központjában. Az utcai oldalon ablakokat vágtak rájuk, az alsó szintet egybenyitották, a maradék húsz, egyenként 9,1 méter hosszú fémdobozt pedig szépen berendezték.

A földszinten egy recepciót és egy bárt alakítottak ki a szobák lakóinak, akik rövidebb és hosszabb távra egyaránt kivehetik a fehérre mázolt lakosztályokat. Természetesen nem kell puritán fémlemezek között aludnia az itt megszállóknak: a falakat gumilapokkal vonták be, melyek szigetelő- és hangelnyelő funkciót töltenek be. A szobákba az épület hátsó részén lehet bejutni, lépcsők illetve liftek használatával.

Az aprócska térbe sikerült bezsúfolni egy kiskonyhát, egy apró asztalt és egy nagy franciaágyat, de még így is maradt hely a fürdőszobának. A tervezők előtt azért megemeljük a kalapunkat, mert a képek alapján nem tűnik kicsinek a szoba. Aki szeretne a konténerhotelben megszállni londoni útja során, annak azért a zsebébe kell nyúlnia: egy éjszaka két főre 140-190 fontba, azaz 53-72 ezer forintba is kerülhet.

Forrás: www.vezess.hu


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.