Hamarosan jön az újabb Grands Vins Mercure Borválogatás

Az Accorhoz tartozó Mercure márka ez évben is több mint 15 éves hagyományához híven pályázat útján hívott meg borászokat és forgalmazókat új borkollekciójának kiválogatásához, így összesen 4 forgalmazó 140 borral pályázott a megtisztelő helyekért.

'

Sokszor felmerül a kérdés, hogy némely hungaricumnak hogyan lehetnek a szállodák belföldi nagykövetei. Horváth Gábor úr a magyarországi Mercure szállodák Brand Managere kiemelte, hogy szállodáik részére komoly lehetőség, hogy „lokális export” útján öregbíthetik magyar boraink világpiacon kiharcolt értékét. A Mercure márkához tartozó szállodák 19 országban bevezetett egyik fő terméke a Grands Vins Mercure, mely minden országban a helyi borvidékek legsikeresebb borait versenyezteti. Ebből a válogatásból kerül ki többfordulós vak teszteléssel a legjobbnak ítélt egy évre szóló borok gyűjteménye az úgynevezett Grands Vins Mercure Kollekció.

Borászok és a borbírák kíváncsi érdeklődése övezte a 2010. február 16-án megrendezésre került hagyományos Grands Vins Mercure Borválogatás első körét, hisz a verseny tétje nem kevesebb, minthogy a nyertes borok a magyarországi Mercure szállodák borlapján szerepelhetnek és hirdethetik kiválóságukat magyar, de legfőképpen külföldi vendégeknek. A zsűriben olyan neves szakemberek is részt vettek a teljesség igénye nélkül, mint Dr. Eperjesi Imre, Módos Péter, Kató András, Béky Zoltán, Dr. Nagy Ákosné.

Módos Péter hangsúlyozta, hogy a szakértők számára a borok ezen fajta megmérettetése külön öröm számukra, hisz a munkájuknak a díjazáson kívül látható eredménye is van, hisz ily módon a vakkóstolással válogatott, a borászok eredményeit méltán elismerő, szakmailag hiteles kollekció jöhet létre. Dr. Eperjes Imre, aki már több éve tagja a zsűrinek, hangsúlyozta, hogy az idei évben a versenyre nevezett borok között világszinten is egyre elismertebb tipikusan magyar fajták szerepeltek, mint a Furmint, Juhfark és Olaszrizling. Kató András kiemelte, hogy változatosságot jelent szakértők számára is ez a zsűrizés, ugyanis a borok válogatásánál szakmai és gasztronómiai célokat figyelembe véve, a harmóniát megtalálva kell a kollekciót összeállítani, mely méltán tükrözi a magyar borvidékek és fajták sokszínűségét.

A magyarországi Mercure Brand a válogatás végeredményét a második forduló után áprilisban tervezi kihirdetni, és így bátran állíthatjuk, hogy talán nem véletlenül a szakmai előkészítést követően nagy várakozással tekintenek a jövőbe.

 

'

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.