Három négycsillagos szálloda Gyulán?

Gyula városa a közelmúltban zajlott jelentős turisztikai fejlesztések révén egyre kedveltebb célpontja a külföldi turistáknak.

'2007. első félévében 30%-kal több vendég fordult meg Gyulán, mint 2006. hasonló időszakában. Az eddig csökkenő külföldi vendégszámot 2007. első felében 65%-os emelkedés jellemezte. A Romániából érkező vendégek száma az első félévben majdnem megháromszorozódott a tavalyi év első felében mért vendégszámhoz képest – tudtuk meg Gyulavári Andreától, a Gyulai Turisztikai Hivatal vezetőjétől. A Hir6.hu hírportál értesülései szerint egyébként néhány éven belül három négycsillagos szálloda is működhet a dél-alföldi fürdővárosban, ahol jelenleg még egyetlen ilyen színvonalú létesítmény sincs. A portál szerint az Agro Hotelt uniós forrásokból modernizálnák, és hasonló fejlesztés történne a Hotel Erkelben is. A harmadik fejlesztés egy vadonatúj szálloda lesz a gyulai vár tövében.
Sikerült elérnünk dr. Baksa Máriát, a Várszálló kft. ügyvezetőjét, aki kérdésünkre megerősítette, hogy hamarosan négycsillagos szállodát nyitnak Gyulán. Az 55 lakóegységes, közvetlenül a várra néző hotel várhatóan ez év végén fogadhatja majd első vendégeit. A századfordulón épült műemlék jellegű épületben kialakított szállodában étterem, bár és wellness-központ is helyet kap, a szobák klimatizáltak, többségük a szobákból szabályozható klímaberendezéssel, a vastag falú épületrészben kialakítottak viszont központilag hűtött-fűtött levegővel. A wellnessrészlegben úszómedence, jacuzzi, hidromasszázs-medence, gőzkabin, finn szauna, szolárium és kozmetika is helyet kap. Egy 300 m2-es konferenciaközpont építését is tervezik a későbbiekben – részben pályázati forrásból.'

Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha

Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha  

Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló

Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló 

Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.