Hideg, meleg, természetes – a jövő szállodai megoldásai egy helyen

A következő évek vendégváró megoldásait láthatják azok, akik végigsétálnak a szeptember 12-15-e között Düsseldorf-ban megrendezésre kerülő hogatec szakkiállítás bemutató standjain, ahol a „Nyugodtság és kihívás” jegyében rendeznek be szállodai lobbyt, bár bisztrót, konferencia helyiséget és működő wellness központot.

A kiállítás ideje alatt a 10-es számú csarnokban, 500 nm-en várják a négy- és ötcsillagos szállodák tulajdonosait, döntéshozóit, tervezőit, designereit és építtetőit, lehetőséget nyújtva arra, hogy megismerjék a világban épp most bevezetésre kerülő, legújabb vendégtéri trendeket. A jövő lobby-ja például, ahogy a JOI Design bemutató anyagából kitűnik, várhatóan tágas és szellős lesz – ahová nemcsak azért megy majd a vendég, hogy be- illetve kicsekkoljon a szobából, hanem igazi találkozási pontként, üzleti megbeszélések színhelyeként is szolgál. Fő alapanyag az építészet terén a természetességet hordozó fa, és a csobogó vizet is felhasználják díszítő és design-elemként a jövő hotelépítészei.

Három oldalsó részen, a kiállítás fő témáját bemutató középső, a vendégteret „imitáló” terület szélén, bútorokat – székeket, ágyakat, asztalokat, drapériát stb. – állítanak ki, és itt mutatják majd be a jövő konferencia-részlegének felszerelési tárgyait, a legújabb technikákat is.

Mivel a fitness és a wellness szintén fő témája a közelgő németországi szakkiállításnak, itt is nem mindennapi felszereléseket mutatnak majd be: működés közbeni technogym berendezést például, amely egyértelműen a jövő szállodájának egyik „kötelező” szolgáltatási kelléke lesz. Ezenkívül a legújabb szaunamegoldásokat, amelyben valószínűleg nem kell majd megsülnie a vendégnek, hiszen jeges fürdők csatlakoznak hozzájuk a jövőben.

Még több információ a szakkiállításról: www.hogatec.de


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.