Hol a legdrágábbak a szállodák?

Nem Budapesten. Fővárosunk a 27. helyen áll a hotel.info foglalási portál felmérése szerint. A prímet New York viszi.

Míg a New York-i ár közel 194,5 euró éjszakánként, addig Budapesten átlagosan 70,7 eurót kellett fizetni idén júliusban.

A portál júniussal illetve előző év azonos időszakával hasonlította össze 2010 júliusát. Az összehasonlítás alapján a Nagy Alma átlagára alig változott júniushoz képest, ugyanakkor a tavaly, a válság évében 169,49 eurót kóstált átlagosan egy szoba, míg 2008 júliusában 221,63 eurót kellett fizetni egy New York-i szállodai szobáért.

A lista második és harmadik helyén London és Stockholm szerepel. Előbbiben júliusban 146,60 euró volt az átlagos ár, mely megfelel a 2008-as júliusi árszintnek. 2010 júniusában viszont 152,02, 2009 júliusában pedig 133,24 eurót tett ki a londoni átlagár.

A legnagyobb, az előző évhez képest 44,57 százalékos növekedés Rio de Janeiro szállodáiban, a legnagyobb, 13,31 százalékos csökkenés pedig Moszkva hoteleiben történt.

Budapesten júliusban 70,71 euróra csökkent az átlagár az egy hónappal korábbi 72,44 euróról, 2009 júliusában még 76,83, egy évvel korábban pedig 83,58 euró volt egy átlagos szobaár. Budapest versenytársai közül Bécs a 18. helyen, Prága a 29. helyen végzett.

A hotel.info tapasztalatai szerint világszerte stabilizálódni látszanak a nagyvárosi szállodai átlagárak. Azok nagyjából 6%-kal magasabbak a 2009 azonos időszakában mérteknél. Budapesten ellenben továbbra is viszonylag alacsony szinten mozognak az árak. A magyar főváros szállodái csaknem 8% csökkenéssel zártak 2009. júliusával szemben. Vigasztaljon minket, hogy Koppenhágában és Moszkvába sem érvényesül még a stabilizálódás. (MTI)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.