A török-svéd beruházásban épülő önálló butikhotelt igényes belsőépítészeti kialakítás, letisztult formák, közösségi tereit és szobáit is a keleti kényelem és dizájn jellemzi majd. A hétemeletes épület 97 szobájának mindegyikében minibár, hajszárító, laptop méretű széf, televízió, szélessávú internet-csatlakozás szolgálja a vendégek kényelmét. A Hotel Marmarában megszálló corporate, city-break utazók és üzletemberek egy-, illetve kétágyas, és egybenyitható standard szobák, és kétágyas balkonos 27 négyzetméteres superior szobák közül is választhatnak majd. A szálloda hetedik emeletén egy 50 négyzetméteres apartman is épül, amelyből mindkét oldalra - az épület belső udvarára, és az utcára - nyílik kilátás. A szálloda kialakításánál nagy hangsúlyt fektetnek az energiatakarékos üzemeltetésre. A szobákon túl a közösségi tereket is az egyszerűség, funkcionalitás, harmónia jegyében alakítják ki, pasztellszínekben harmonizáló bútorok, falak és kiegészítők teszik meghitté és hangulatossá az itt eltöltött napokat. A szálloda 80 fős mediterrán jellegű éttermében az a’la carte kínálat mellett a török és nemzetközi konyha remekei is fellelhetőek lesznek a szezonálisan változó étlapon, amelyhez széles borválaszték párosul. Az épület földszintjén, az utcára is nyitható lobby bár kínálatában kávékülönlegességek, kávéházi étkek szerepelnek. Az Átrium a szálloda közepén található multifunkciós helyiség, amely egybenyitható az étteremmel, de önálló rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A nyitást követően 200 fős konferencia kapacitást és rekreációs helyiséget alakítanak ki az alagsorban. A ház egész területén vezeték nélküli internetelérés biztosított, 24 órás portaszolgálat, business center biztosítja a zavartalan ügyintézést, emellett a szálloda munkatársai autóbérlést, asztalfoglalást, városnézést, idegenvezetést, tolmácsolást, programszervezést is biztosítanak az itt megszálló vendégeknek.
Hotel Marmara: keleties hangulatú butikhotel nyílik a fővárosban
A tervek szerint jövő év elején nyitja meg kapuit a Hotel Marmara. Budapest belvárosában, a Nagy Ignác utcában épülő keleties hangulatú négycsillagos butikhotelben közel 100 szoba várja majd a vendégeket.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél
A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban
Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat
Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha
Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló
Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek
Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban
Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban
Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában
Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE
Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.