Hotel táplálékallergiások számára is Hévízen

A piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában - írja a Turizmus Online.

„Egy évvel ezelőtt vezettük be a táplálékallergiás vendégek számára megfelelő diétás ételek beintegrálását alapellátásunkba és sikerekről számolhatok be” - mondta a hévízi Hunguest Hotel Helios igazgatónője a hét végén rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Joós Adél szerint számukra sikeresnek mondható az elmúlt év. Többek között köszönhető ez annak is, hogy a piacon jelenleg egyedülálló ellátással fogadják a táplálékintoleranciában szenvedő vendégeket a hévízi Hunguest Hotel Helios szállodában. A hotel jelen van prezentációval, diétás sütemény bemutatóval a magyarországi és az osztrák lisztérzékeny egyesület gyűlésein. Fesztiválokon, a gluténmentes világnapon, prószafesztiválon, LÉOE (Lisztérzékenyek Országos Egyesülete) 20 éves közgyűlésén mutatják be a kiváló minőségű süteményeket, amely között egy-egy fajtában glutén-, tejfehérje-, natív cukor-, szója-, tojás-, élesztőmentes finomságot is találnak az érdeklődők. Havonta szerveznek 3 napos gluténmentes főzőtanfolyamokat, melynek keretében az érdeklődők a szálloda ezüstérmes olimpiai és világbajnok séfjétől és többszörös országos bajnok mestercukrászától, táplálékallergiás termékeket gyártó cégektől tanulhatják meg a helyszínen, hogyan lehet úgy elkészteni az ételeket, süteményeket a cöliakiások cukorbetegek, fehérje és laktózérzékenyek számára, hogy azok ízletesek is legyenek. De nemcsak a lisztérzékenyekre gondolnak, figyelnek itt a cukorbetegekre, és mindennap kínálnak laktóz-, zsír-, fehérjeszegény, kalória-, tojás- és élesztőmentes ételeket is. Nemcsak a reggeli péksüteményt sütik helyben, hanem a fehér és a barna kenyeret is.

Kulcskártyától a világnapig

Az igazgatónő elmondta, hogy először a kulcskártyát matricázták fel, ezzel jelezve, hogy a vendégeknek milyen ellátásra van szükségük, majd később egyszerűsítették és tökéletesítették a jelzéseket, minden étel neve mellett piktogrammal jelezték, kinek ajánlják és milyen alapanyagokat találnak benne. Tavaly a szálloda cukrászata és konyhája megkapta a szükséges engedélyeket a táplálékallergiás ételek készítéséhez.

Egy kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy vendégei között minden héten van 5-10 táplálékallergiás, ez jelzi számukra, hogy jó úton járnak, és egyre több vendég ismeri fel a szálloda előnyét.

A Hunguest hévízi szállodáinak igazgatója, Joós Adél elmondta, hogy kezdeményezését segíti az Európai Unió ajánlása is, amely szerint az egyre több táplálékallergiás miatt a szállodáknak fel kell az ő fogadásukra is készülni, és foglalkozniuk kell ételkínálatuk szélesítésével.

A tájékoztatón elhangzott, hogy idén ismét megrendezik a lisztérzékeny világnapot május közepén. Idén a 2010-ben nagy sikert aratott kéthetes moldáv művészeti alkotótábor időpontjában nemzetközi és hazai alkotókkal együtt művészeti tábort alakítanak, ennek külön hozadéka, hogy a festők, szobrászok az itt elkészített műveikből emlékként hagynak a szállodában is, ahol kiállítást rendeznek ezekből. (Turizmus Online)


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.