Ingyensör a biciklistáknak

A vasi vendéglátósoknak nem megy az üzlet, mert egyre több turista a helyi éttermek helyett, inkább az apartmanban főzőcskézik és szállásán költi el ebédjét. Ennek a helyzetnek a feloldására érdekes összefogásba kezdett néhány vendéglátásban érdekelt vállalkozó. Sörtérképet nyomtatnának a turistáknak a hozzájuk vezető legrövidebb bicikli utakról, a bringával érkezőknek pedig ingyen sört adnának. Vendégvárás és vendéglátás vasi módra.

Bükfürdő az ország egyik kedvelt fürdőhelye. A település legnagyobb kincse a szubalpin jellegű klíma, és az 1300 méter mélyről feltörő, 58 fokos, ásványi anyagokban igen gazdag termálvíz. Az üdülőfaluban az apartmanok és a kempingek elterjedésével a turisták egyre többet főznek maguknak a nyaralás alatt, ahelyett hogy felkeresnék a közeli nívós éttermeket. Ezzel ugyan valamennyi pénzt megspórolnak, ám az értékes nyaralóidőből sokat el is veszítenek. Mindeközben az éttermek üresen állnak. A helyi vendéglátósoknak viszont támadt egy vendégcsalogató ötlete. Azt remélik, hogy elképzelésükkel a kispénztárcájú vendégek is többet költenének az üdülőfaluban és a környék éttermeiben. Az alapötlet egy sör-és kocsmatérkép, ami segít a választásban, és amelyet az étteremtulajdonosok saját költségükre körülbelül 10 ezer példányban nyomtattak. A térképen azokat a színvonalas helyeket mutatják be, amelyeket 4-5 napos tartózkodás alatt érdemes végigjárnia egy turistának. Elképzelésük szerint a kiadvány még a rövidebb kerékpáros túráknál is jól használható lenne. Akik például Bükfürdőn vagy Bükkön töltenek 3-4 napot egy szállodában, de ki szeretnének mozdulni a kölcsönzött kerékpárjukkal, a térképet áttanulmányozva megtudhatják, merre érdemes tekerniük. A térképre felkerülő vendéglátó egységekben a bringával érkezőknek ingyen sört, a helyben fogyasztás után pedig kedvezményeket adnak, amelyek akár a helyszínen, vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatnak be. A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak az ideérkezők. Sőt, gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez az ötlet azonban ráirányíthatja a figyelmet azokra az éttermekre is, amelyek eddig kiestek a látókörükből. Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva elképzelhető, hogy a bortérképes változatot is elkészítik a vendéglátósok. (Origo)

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.