Bükfürdő az ország egyik kedvelt fürdőhelye. A település legnagyobb kincse a szubalpin jellegű klíma, és az 1300 méter mélyről feltörő, 58 fokos, ásványi anyagokban igen gazdag termálvíz.
Az üdülőfaluban az apartmanok és a kempingek elterjedésével a turisták egyre többet főznek maguknak a nyaralás alatt, ahelyett hogy felkeresnék a közeli nívós éttermeket. Ezzel ugyan valamennyi pénzt megspórolnak, ám az értékes nyaralóidőből sokat el is veszítenek. Mindeközben az éttermek üresen állnak.
A helyi vendéglátósoknak viszont támadt egy vendégcsalogató ötlete. Azt remélik, hogy elképzelésükkel a kispénztárcájú vendégek is többet költenének az üdülőfaluban és a környék éttermeiben.
Az alapötlet egy sör-és kocsmatérkép, ami segít a választásban, és amelyet az étteremtulajdonosok saját költségükre körülbelül 10 ezer példányban nyomtattak. A térképen azokat a színvonalas helyeket mutatják be, amelyeket 4-5 napos tartózkodás alatt érdemes végigjárnia egy turistának.
Elképzelésük szerint a kiadvány még a rövidebb kerékpáros túráknál is jól használható lenne. Akik például Bükfürdőn vagy Bükkön töltenek 3-4 napot egy szállodában, de ki szeretnének mozdulni a kölcsönzött kerékpárjukkal, a térképet áttanulmányozva megtudhatják, merre érdemes tekerniük.
A térképre felkerülő vendéglátó egységekben a bringával érkezőknek ingyen sört, a helyben fogyasztás után pedig kedvezményeket adnak, amelyek akár a helyszínen, vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatnak be.
A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak az ideérkezők. Sőt, gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez az ötlet azonban ráirányíthatja a figyelmet azokra az éttermekre is, amelyek eddig kiestek a látókörükből. Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva elképzelhető, hogy a bortérképes változatot is elkészítik a vendéglátósok. (Origo)
Ingyensör a biciklistáknak
A vasi vendéglátósoknak nem megy az üzlet, mert egyre több turista a helyi éttermek helyett, inkább az apartmanban főzőcskézik és szállásán költi el ebédjét. Ennek a helyzetnek a feloldására érdekes összefogásba kezdett néhány vendéglátásban érdekelt vállalkozó. Sörtérképet nyomtatnának a turistáknak a hozzájuk vezető legrövidebb bicikli utakról, a bringával érkezőknek pedig ingyen sört adnának. Vendégvárás és vendéglátás vasi módra.

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán
A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok
Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken
A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei
Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?
A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban
Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik
A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában
Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban
A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.