Bükfürdő az ország egyik kedvelt fürdőhelye. A település legnagyobb kincse a szubalpin jellegű klíma, és az 1300 méter mélyről feltörő, 58 fokos, ásványi anyagokban igen gazdag termálvíz.
Az üdülőfaluban az apartmanok és a kempingek elterjedésével a turisták egyre többet főznek maguknak a nyaralás alatt, ahelyett hogy felkeresnék a közeli nívós éttermeket. Ezzel ugyan valamennyi pénzt megspórolnak, ám az értékes nyaralóidőből sokat el is veszítenek. Mindeközben az éttermek üresen állnak.
A helyi vendéglátósoknak viszont támadt egy vendégcsalogató ötlete. Azt remélik, hogy elképzelésükkel a kispénztárcájú vendégek is többet költenének az üdülőfaluban és a környék éttermeiben.
Az alapötlet egy sör-és kocsmatérkép, ami segít a választásban, és amelyet az étteremtulajdonosok saját költségükre körülbelül 10 ezer példányban nyomtattak. A térképen azokat a színvonalas helyeket mutatják be, amelyeket 4-5 napos tartózkodás alatt érdemes végigjárnia egy turistának.
Elképzelésük szerint a kiadvány még a rövidebb kerékpáros túráknál is jól használható lenne. Akik például Bükfürdőn vagy Bükkön töltenek 3-4 napot egy szállodában, de ki szeretnének mozdulni a kölcsönzött kerékpárjukkal, a térképet áttanulmányozva megtudhatják, merre érdemes tekerniük.
A térképre felkerülő vendéglátó egységekben a bringával érkezőknek ingyen sört, a helyben fogyasztás után pedig kedvezményeket adnak, amelyek akár a helyszínen, vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatnak be.
A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak az ideérkezők. Sőt, gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez az ötlet azonban ráirányíthatja a figyelmet azokra az éttermekre is, amelyek eddig kiestek a látókörükből. Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva elképzelhető, hogy a bortérképes változatot is elkészítik a vendéglátósok. (Origo)
Ingyensör a biciklistáknak
A vasi vendéglátósoknak nem megy az üzlet, mert egyre több turista a helyi éttermek helyett, inkább az apartmanban főzőcskézik és szállásán költi el ebédjét. Ennek a helyzetnek a feloldására érdekes összefogásba kezdett néhány vendéglátásban érdekelt vállalkozó. Sörtérképet nyomtatnának a turistáknak a hozzájuk vezető legrövidebb bicikli utakról, a bringával érkezőknek pedig ingyen sört adnának. Vendégvárás és vendéglátás vasi módra.
Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese
A pályázat legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.
Új értékesítési és marketingigazgató a pesti ötcsillagos házban
Az InterContinental Budapesthez új értékesítési és marketingigazgató érkezett.
Igazgatóváltás a Mellow Mood Hotels élén
Veégh Máté lett a szállodai cégcsoport új általános igazgatója.
Budapesti egységek ennél a szállodacsoportnál
Az East City Hotel és a Thomas Hotel is csatlakozik a brandhez.
Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál
Feledésbe merült technikával készült ékszerek a budapesti hotelben.
A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel
A Hunguest Béke több évig tartó felújítás után december 17-től ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.
Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál
Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostellánca, az a&o Hostels új szálláshelyet nyit Heidelbergben 2026 végén, ezzel tovább bővítve németországi jelenlétét.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél
A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban
Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat
Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.