Bükfürdő az ország egyik kedvelt fürdőhelye. A település legnagyobb kincse a szubalpin jellegű klíma, és az 1300 méter mélyről feltörő, 58 fokos, ásványi anyagokban igen gazdag termálvíz.
Az üdülőfaluban az apartmanok és a kempingek elterjedésével a turisták egyre többet főznek maguknak a nyaralás alatt, ahelyett hogy felkeresnék a közeli nívós éttermeket. Ezzel ugyan valamennyi pénzt megspórolnak, ám az értékes nyaralóidőből sokat el is veszítenek. Mindeközben az éttermek üresen állnak.
A helyi vendéglátósoknak viszont támadt egy vendégcsalogató ötlete. Azt remélik, hogy elképzelésükkel a kispénztárcájú vendégek is többet költenének az üdülőfaluban és a környék éttermeiben.
Az alapötlet egy sör-és kocsmatérkép, ami segít a választásban, és amelyet az étteremtulajdonosok saját költségükre körülbelül 10 ezer példányban nyomtattak. A térképen azokat a színvonalas helyeket mutatják be, amelyeket 4-5 napos tartózkodás alatt érdemes végigjárnia egy turistának.
Elképzelésük szerint a kiadvány még a rövidebb kerékpáros túráknál is jól használható lenne. Akik például Bükfürdőn vagy Bükkön töltenek 3-4 napot egy szállodában, de ki szeretnének mozdulni a kölcsönzött kerékpárjukkal, a térképet áttanulmányozva megtudhatják, merre érdemes tekerniük.
A térképre felkerülő vendéglátó egységekben a bringával érkezőknek ingyen sört, a helyben fogyasztás után pedig kedvezményeket adnak, amelyek akár a helyszínen, vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatnak be.
A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak az ideérkezők. Sőt, gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez az ötlet azonban ráirányíthatja a figyelmet azokra az éttermekre is, amelyek eddig kiestek a látókörükből. Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva elképzelhető, hogy a bortérképes változatot is elkészítik a vendéglátósok. (Origo)
Ingyensör a biciklistáknak
A vasi vendéglátósoknak nem megy az üzlet, mert egyre több turista a helyi éttermek helyett, inkább az apartmanban főzőcskézik és szállásán költi el ebédjét. Ennek a helyzetnek a feloldására érdekes összefogásba kezdett néhány vendéglátásban érdekelt vállalkozó. Sörtérképet nyomtatnának a turistáknak a hozzájuk vezető legrövidebb bicikli utakról, a bringával érkezőknek pedig ingyen sört adnának. Vendégvárás és vendéglátás vasi módra.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Boeingből luxushotel
Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája
A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén
2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás
Új név, új arculat, új lehetőségek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.