Intézze válását a Divorce Hotelben

A Divorce Hotel egy olyan szolgáltatás, ami három napos szállodai tartózkodás alatt törvényesen elválasztja a válni készülő házaspárokat. Nincsenek ügyvédek, sem évekig húzódó, költséges per, csak egy kényelmes szállodai szoba, a pár, és egy mediátor - írja a Családi háló.

Az utrechti 5 csillagos Karel Hotel ideális hely egy hétvégi kiruccanáshoz. A lobby-ban sincs hiány romantikázásra csábító reklámokból, de Jim Halfens számára akkor is ez a hotel a legjobb hely a válásra. Halfens ugyanis egy olyan vállalatot vezet, ami a megszokottnál gyorsabb és olcsóbb alternatívát kínál a válásra. Az ötlet fél évvel ezelőtt, egy kutatás alatt született meg, amikor az emberek az elhúzódó és igen költséges válási procedúrákról panaszkodtak Halfens-nek - írja a The World.

A Divorce Hotel nem egy konkrét szállodát takar, a szolgáltatás több német szállodában is elérhető. A három napos program természetesen nem való mindenkinek. Azoknak a párok, akik a válásnak ezt a formáját szeretnék választani, először egymással kell megbeszélniük a dolgokat. Ha úgy érzik, képesek három nap alatt, ügyvédek nélkül, mediátor segítségével elrendezni a válást, akkor választhatnak egy négy vagy öt csillagos szállodát.

A három nap alatt a mediátor mellett pszichológus és közjegyző is kéznél van, amennyiben szükség lenne rájuk. "Ha a házasság még menthető, minden esetben szólunk a párnak, hogy nem a Divorce Hotel-ben van a helyük" - meséli a mediátorként dolgozó Marie-Louise Van As. A három napos kiruccanás természetesen nem könnyed kikapcsolódást ígér, a párok embert próbáló feladatok elé néznek. "Sok párnak megéri ezt a megoldást választani. Hollandiában például egy csúnya válás öt vagy akár tíz évig is elhúzódhat, és akár 50 ezer euróra is rúghatnak a költségek. Ez majdnem 70 ezer dollár" - mondja a mediátor. (forrás: The World / Családi háló)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.