Ismét itt vannak a Mercure legjobb borai

Partnerek és neves borszakértők segítségével idén is megszületett a döntés, hogy mely borok szerepelnek 1 éven keresztül a magyarországi Mercure szállodák italkínálatában 2010. június végétől.

A Grands Vins Mercure borlap 1983 óta fémjelzi a Mercure márkát világszerte. Minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze a borkínálatot országonként. A Grands Vins Mercure ajánlat 20 országban található meg, a Brand évente közel fél millió üveg bort ad el világszerte. Magyarországon is évről évre növeli hírnevét a Grands Vins Mercure borválaszték, felsorakoztatva hazánk legkiemelkedőbb borászainak első osztályú borait, elérhető áron.

Idén a nevezett 140 magyar borból a második fordulóba 52 kerülhetett be. A döntő válogatásra 2010. május 17-én került sor a Mercure Budapest City Center szállodában. A rendhagyó módon megszervezett eseményen a kiváló borokon kívül a molekuláris gasztronómiával és az új köntösbe öltöztetett hagyományos magyar ízvilággal is ismerkedhettek a vendégek.

Az est folyamán a borászok közül Garamvári Vencelt díjazta a brand a legnagyobb számban értékesített vörösbor és Frittman Jánost a legnagyobb számban értékesített fehérbor kategóriában. Romsics László külön díjban részesült, mivel a tavalyi évben összesen 4 bort is jegyzett a borlapon.

A rangos eseményen a partnerek és neves borszakértők segítségével megszületett a döntés, hogy mely borok szerepelnek 1 éven keresztül a magyarországi Mercure szállodák italkínálatában 2010. június végétől:

Nyakas Pincészet: Budai Chardonnay 2009

Figula Pincészet: Balatonszöllösi Pinot Grigio 2008 / 2009

Günzer Pincészet: Villányi Cuveé 2009 / 2010

Tornai Pincészet: Somlói Juhfark 2007 / 2008

György-Villa: Etyeki Sauvignon Blanc 2009

Szt István: Etyeki-Budai Irsai Olivér 2009

Günzer Pincészet: Villányi Kékfrankos 2009 / 2010

Mészáros Pincészet: Szekszárdi Kadarka 2008 /2009

Takler Pincészet: Szekszárdi Kékfrankos 2008

Garamvári Pincészet: Balatonboglári Pinot Noir 2008

Takler Pincészet: Szekszárdi Bikavér 2006

Mészáros Pincészet: Szekszárdi Merlot 2007 / 2008

Pukulus: Tokaji Szamorodni száraz 2002

Patricius Borház: Tokaji Furmint 2008

Kemendy Pincészet: Villányi Cabernet Sauvignon 2003

Vesztergombi: Szekszárdi Syrah 2007 / 2008

Sidewayz: Villányi Jackfall Grand 2006

Majoros Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.