Egzotikus keleti kultúra, építészeti emlékek, északon hegyi túrák a civilizációtól elzártan elő törzsekhez, délen gyönyörű szigetek. Thaiföld az utóbbi évek egyik legvonzóbb úti célja lett. Az ország mindig más arcát mutatja a látogatóknak, és csak rajtunk múlik, melyikre vagyunk kíváncsiak. A thai konyha napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak az egzotikus ízeknek köszönheti ezt, hanem minden bizonnyal az is hozzájárul ehhez, hogy egyesíti a jót az egészségessel. A sok friss zöldség, a hal, a fűszerek mind kiváló alapanyagai a thai konyhának, mellyel most is találkozhatunk.
A Thai Nagykövetség és a Sofitel Budapest Chain Bridge a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Thai Gasztronómiai és Kultúrális Hetet 2010. szeptember 29-e és október 5-e között. A Sofitel thaiföldi testvérszállodáiból érkező séfek hétköznap esténként és szombaton főzőkurzusok alkalmával tanítják meg a vállalkozó kedvűeket konyhájuk alapfogásaira. A kurzus ára mindössze 9500 Ft és több időpont közül lehet választani. Hétköznapokon, azaz szeptember 29-30-án és október 1, 4, 5-én 14:00-tól és 17:00-tól is indulnak órák, október 2-án szombaton pedig 10:00-kor és 14:00-kor is kezünkbe foghatjuk a fakanalat. Egész héten különlegesen fűszerezett ételek illata lengi majd körül a szállodát, és a külön erre az eseményre összeállított menü segítségével képzeletbeli utazást tehetünk a csodák földjére, ahol a halolaj, a bambuszrügy, a darált mogyoró, és a chili mind elengedhetetlen összetevők. A vasárnapi büféasztalos ebéd során még több thai különlegesség kóstolható meg.
Extra program, hogy a szálloda egy része kifutóvá alakul át szeptember 29-én. A Bécsi Fashion Show alkalmából Európába érkező thai tervezők kollekciójukat Budapesten is bemutatják. Egy másik különlegesség, amivel a szervezők a látogatóknak kedveskednek, a lobbyban létrehozott rögtönzött masszázs szalon, ahova kéz és fejmasszázsra ülhetnek be a vállalkozó kedvűek.