A Rogner Quality-Controll rendszer garanciát jelent arra, hogy a szálloda színvonala és szolgáltatásai megfeleljenek a Rogner-hálózat szigorú minőségellenőrzési rendszerének. A Salt Hill Resort Hotel Rogner Thermal Spa***** Egerszalók és a Rogner-család tulajdonában lévő hévízi ötcsillagos Rogner Hotel & Spa Lotus Therme, valamint az idén novemberben nyíló sárvári, szintén ötcsillagos Spirit Hotel Rogner Thermal Spa a tervek szerint közös marketing- és értékesítési akciók keretében népszerűsíti bel- és külföldön a magyar egészségturizmust. Ugyancsak a múlt héten megkötött szerződés alapján Egerszalóki Gyógy- és Élményfürdő Rogner Thermal Spa néven működik tovább az idén júliusban megnyílt létesítmény. A 10 844 m2-es alapterületű fürdő 16 bel- és 7 kültéri medencéje egyidejűen 1500 vendéget szolgálhat ki. A megaberuházás a továbbiakban 800 ágyas apart- és üdülőfaluval, strandfürdővel és szolgáltató központtal egészül ki.
Jövőre nyílik a Salt Hill Egerszalók
A RognErdei Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-vel 2007. augusztus 29-én megkötött szerződés alapján Salt Hill Resort Hotel Rogner Thermal Spa***** Egerszalók – Hungary néven nyitja meg kapuit 2008 végén a Szalók Holding Zrt. által épített 206 szobás szálloda.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.