Júliusban új butikhotel nyílik Gyulán

A belváros szívében 20 szobával, wellness szolgáltatásokkal várja nyártól a vendégeket Gyula legújabb négycsillagos szállodája.

'

A Corso Boutique Hotelt – amelynek csak a neve hasonlít a Pécsen hamarosan megnyíló szintén négycsillagos Corso Hotelére - egy egykori banképületből alakítják ki, bejárata a gyulai korzóról nyílik. A hotel elhelyezkedésének megfelelően nem elsősorban családokra, hanem a kulturális turistákra, az üzleti és konferencia vendégekre és a 30-50 év közötti korosztályból kikerülő párokra számít – tájékoztatta a Napi Turizmust Komoróczki Aliz, a szálloda igazgatója, aki a marketingért és az értékesítésért is felelős lesz a házban.

A szakember, aki a gyulai Hotel Elizabeth értékesítői vezetői posztjáról igazolt át az új létesítményhez tavaly novemberben, azt is elmondta, hogy a szálloda tulajdonosa és üzemeltetője a Leel-Őssy Kft. 400 millió forintos beruházással alakítja ki a hotelt, amely a város minőségi szálláskínálatát gyarapítja. Támogatási forrásokra nyújtottak be pályázatot, de a fejlesztés – mint mondta – akkor is megvalósul, ha az elbírálás során nem nyert támogatást a projekt.

A szálloda szobáinak kialakítása követi a XXI. század divatos formatervezési trendjeit. A koncepció kialakításakor elsődleges szempont volt Gyula természetközeli, virágos jellegének hangsúlyozása. A házban standard, superior szobakategóriák és egy lakosztály kapott helyet, amely a családok igényeit is kielégíti. Minden szoba klimatizált, minibárral, szobaszéffel, telefonnal, LCD televízióval, internetcsatlakozási lehetőséggel, illetve korlátlan WIFI eléréssel ellátott. A magasabb kategóriákban DVD lejátszó, mini hifi és extra szobabekészítés növeli a színvonalat.

A szálloda wellness szolgáltatásokkal is igyekszik megnyerni a vendégeket. Lesz finnszauna, infraszauna, aromakabin, gőzkabin, sókamra, hidromasszázs-medence és masszázsszolgáltatások. Ezenkívül fitnesz részleg, szivar- és klubszoba áll a vendégek rendelkezésre, az üzleti utazókat pedig 50 fős konferenciaterem és business centrum várja. A háznak nem lesz állandó nyitvatartású melegkonyhás étterme. Reggelit természetesen kapnak a vendégek, további igényeiket a szálloda kávézója és bárja látja el, a konferenciák és rendezvények idejére pedig hidegkonyhai vendéglátást biztosít a ház. A hotel a környező éttermekkel igyekszik szorosabb együttműködést kialakítani.

Komoróczki Aliz elmondta május közepétől már a végleges arculattal jelentkezik honlapjuk, a www.gyulahotelcorso.hu. A szobák értékesítése már megkezdődött.

'


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.