A meglévő 222 szobával, 42 apartmannal, 1000 m2 vízfelületű wellness centrummal, és közel 850 m2 összterületű konferencia központtal rendelkező szállodakomplexumhoz két ütemben további új kapacitások csatlakoznak. 2010 szeptemberétől két 200 m2 alapterületű, szekcionálható, természetes fénnyel rendelkező teremmel bővülnek az ülésezési lehetőségek. A 700 m2-en kialakított szórakoztató központban négypályás bowling, biliárd-, kártya- és csocsóasztalok állnak a szórakozni vágyó vendégek rendelkezésére. 2010 decemberében nyílik a közvetlen vízparton épülő új, négycsillagos szállodaszárny 49, többnyire balatoni panorámás szobával és lakosztállyal. A szállodához 1500 m2-es wellness központ tartozik majd, 11 elemes szauna parkkal, élménymedencékkel. Az új épületben egy 80 fős gourmet étterem és a hozzá kapcsolódó bor-és párlatszalon kínál különleges élményeket a gasztronómia iránt érdeklődő vendégek részére. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. (konferenciak.hu)
Kapacitásbővítések a siófoki Hotel Azúrban
2004 óta működő Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia szálloda 2010. II. félévétől új szolgáltatásokkal várja az üzleti élet szereplőit és a kikapcsolódni vágyó egyéni vendégeket.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.