Két új vezető a The Ritz-Carlton, Budapestben

Meda Vasiliu a szálloda új értékesítési és marketing Igazgatója, míg Kis-Király Ernő food and beverage igazgatóként csatlakozott a szálloda csapatához.

Meda Vasiliu a szálloda értékesítési feladatainak ellátása mellett, a budapesti luxusszálloda hírnevének további erősítéséért felel majd a helyi közönség és a nemzetközi utazók körében. A román származású szakember két évtizedes idegenforgalmi tapasztalattal rendelkezik. Pályafutása során dolgozott utazási irodákban, míg a The Ritz-Carlton, Budapest-hez közvetlenül a rangos JW Marriott Bucharest Grand Hotel-ből érkezett. Az itt eltöltött 18 év és különböző betöltött pozíciói során meghatározó szerepet játszott a szálloda sikereiben, miközben számos vezetői és csapat-kiválósági díj fémjelezte professzionalizmusát. Meda Vasiliu szakterülete mellett elkötelezett mentor és hivatalos ‘Sales and Service Foundation’ oktató a Marriott International-nél. Eddigi karrierje részeként aktívan közreműködött fogyatékkal elő gyermekek és rászorulókat támogató szervezetek segítésében, úgy mint a Rotary Club, a United Way vagy az SOS Gyermekfalvak. “Rendkívül izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a The Ritz-Carlton, Budapest csapatához és hogy részese lehetek a Ritz-Carlton által nyújtott páratlan élményeknek ebben a csodálatos és lehetőségekkel teli városban.” – mondta az új Sales és Marketing Igazgató a kinevezéséről. Meda Vasiliu szabadidejét legszívesebben a természetben tölti 12 éves kisfia társaságában. Hivatalosan 2018. május 2-án csatlakozott a The Ritz-Carlton, Budapest-hez.

A The Ritz-Carlton, Budapest csapata új Food and Beverage Igazgatóval is bővült, Kis-Király Ernő személyében. A Food & Beverage részlegek és csapatok erősítése és vezetése mellett a szakember feladatai közé tartozik majd a kiemelkedő éttermi élmény további tökéletesítése is. Kis-Király Ernő széleskörű vendéglátói tapasztalattal érkezik többek között konferencia-bankett, szobaszervíz és privát étkezés területén, és karrierje során számos felső kategóriás éttermet vezetett. A The Ritz-Carlton, Budapest-hez közvetlenül Dublinból érkezett, ahol évekig dolgozott olyan piacvezető szállodáknál, mint a Westin Dublin, vagy az ikonikus The Shelbourne Dublin, A Renaissance Hotel, de gyűjtött tapasztalatot a 2 Michelin-csillagos Belmond Le Manoir aux Quat`Saisons by Raymond Blanc- nál is. Tekintélyes éttermi múltja mellett, a szakember olyan vezetői területeken is jelentős hozzáértéssel rendelkezik, mint a toborzás, tréning és mentorálás, illetve újonnan nyitó éttermek esetében, csapatok felépítése és fejlesztése. „Kivételes büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehetek a The Ritz-Carlton, Budapest csapatának, és hogy hozzájárulhatok a szálloda és a Food & Beverage részleg további sikereihez.”- mondta Kis-Király Ernő. Kis-Király Ernő sokféle sportág rajongója, korábban futásban ért el sikereket. A finom ételek és borok szeretete mellett, úszással, biciklizéssel és sakkal tartja formában fizikai és mentális egészségét. Hivatalosan 2018. május 7-én csatlakozott a The Ritz-Carlton, Budapest-hez.

Forrás: Vendég & Hotel


Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.
Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg 

Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.
Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.