Kétévente minden tisztség megújul a Szállodaszövetségben

Az idén 41 éves Magyar Szállodaszövetség teljes tevékenységének megújítását tervezi.

Ennek célja, hogy eredményesebbé tegye lobbitevékenységét, bővítse szolgáltatásait tagjai részére, javítsa szakmai munkájának színvonalát, növelje szállodai és társult tagjainak számát, nyisson az igényes szolgáltatást nyújtó éttermek, vendéglátó üzletek felé is.

A fentiek elősegítésére a Magyar Szállodaszövetség tanulmányozta az európai uniós tagországok társszövetségeinek gyakorlatát, s egy bizottságot hozott létre - Kopócsy Andrea, dr. Erdei János, dr. Niklai Ákos, Maráczi Gábor, dr. Rubovszky András, Baldauf Csaba és Kovács István részvételével -, amely javaslatot készített az új Alap, Szervezeti- és Működési Szabályzatra.

Ezt a Szállodaszövetség Választmánya, majd a 2009. október 19-én tartott Rendkívüli Közgyűlésen a tagság jóváhagyta. Az új SZMSZ szerint a Szállodaszövetség vezetését szélesebb alapokra kívánja helyezni, s ennek érdekében a következő irányítási struktúrát alakította ki:

• A Szövetség operatív irányító testülete a 6 tagú Ügyvezető Elnökség.

• A Szövetség végrehajtó testülete a 19-20 tagú Választmány, amely az eddigiekhez képest kibővül a tag szállodaláncok képviselőivel.

• A Szövetség konzultatív testülete a 19-20 tagú Szakmai Tanácsadó Testület, amelyben többek között részt vesznek szállodatulajdonosok, egy-egy szakterület reprezentánsai, illetve szakmai tanácsadók, gazdasági kutatóintézetek képviselői.

• A Szövetség területi szervei a Régiók.

Az eddigi gyakorlattól eltérően az MSZSZ vezető testületeibe való választásnál megszűnik a rotációs elv, azaz kétévenként minden tisztség esetében új választásra kerül sor.

Az új SZMSZ szerint az eddigiektől eltérő tagsági formák kerülnek bevezetésre az alábbiak szerint:

• Az Egyesület rendes tagja: szálloda, szállodalánc, igényes szolgáltatást nyújtó étterem és egyéb vendéglátó üzlet

• Tiszteletbeli tag

• Társult tag: rendes, stratégiai, exkluzív

• Oktatási intézmény

• Egyéni tag.


Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.