Krumplis hurka helyett paprikás csirkecomb – a Vendég & Hotel segít

Tudja mi az a krumplis hurka? Ha nem, nyugodtan megkérdezheti annak az ötven szegény sorsú gyermeknek bármelyikét, akik a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából látogattak május 27-én, csütörtökön egy napra Budapestre – Sátoraljaújhelyről. Mindannyian árvízkárosultak, sokan közülük az árral elúszott szegényes lakóházak helyett a helyi iskola tornatermében, vagy a tűzoltóság épületében töltik a víz betörése óta ma is az éjszakákat.

Négy órát utaztak reggel a gyerekek a fővárosba, és mindannyian izgatottan várták az első programot: a Várban a Sándor Palota megtekintését. Majd a törökbálinti Corába vitte őket a busz, ahol a Vendég & Hotel közreműködésével és az áruházlánc segítőkész felajánlásának köszönhetően (alapanyagok, helyszín) Buday Péter mesterszakács nyolc iskolás önkéntes kukta segítségével főzött számukra ebédet: zöldséges májgombóclevest, paprikás csirkecombot spenótos raviolival és mézes bazsalikomos eperfagyi volt utána a desszert. Igen ám, de már a levesnél elkezdődtek a gondok: a gyerekek nemigen ették, merthogy nem ismerték, a májgombócot csak ide-oda tologatták a levesben. A paprikás csirkecombnál is többen megjegyezték: ők még ilyet nem ettek, ha ünnep van náluk odahaza, akkor csirke farhát kerül az asztalra. Mások a krumplishurkát emlegették – igen, jól tippel, aki azt gondolja, hogy abban máj vagy sült vér helyett kizárólag krumpli szerepel. A vaníliafagyi azonban az eperrel osztatlan sikert aratott, azt mind eltüntették a kislányok, fiúk, akárcsak a narancs üdítőt, kólát – mert ez utóbbit jól ismerték. „Ezért van szükség az iskolai gyerekprogramra”, mondta összegzésképp Buday Péter, akiben megerősítette a sátoraljaújhelyi gyerekekkel készített és általuk elköltött ebéd, hogy tovább kell járnia rendületlenül az ország iskoláit, és megismertetni az ottani konyhákkal, legfőképp pedig a gyerekekkel azokat az egészséges ételeket, amelyek kis anyagi ráfordítással ugyanúgy elkészíthetők, akárcsak a megszokott, általános, laktató, de egészségtelen gyerekmenük. Az ebéd után a gyerekeknek a pesti Állatkertben zárult a fővárosi program.

Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese

Budapesti házban dolgozik az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázat győztese 

A pályázat legfőbb célkitűzése, hogy példaképet állítson a pályakezdő és junior kollégák elé.
Új értékesítési és marketingigazgató a pesti ötcsillagos házban

Új értékesítési és marketingigazgató a pesti ötcsillagos házban 

Az InterContinental Budapesthez új értékesítési és marketingigazgató érkezett.
Igazgatóváltás a Mellow Mood Hotels élén

Igazgatóváltás a Mellow Mood Hotels élén 

Veégh Máté lett a szállodai cégcsoport új általános igazgatója.
Budapesti egységek ennél a szállodacsoportnál

Budapesti egységek ennél a szállodacsoportnál 

Az East City Hotel és a Thomas Hotel is csatlakozik a brandhez.
Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál

Stílusos, kifinomult és újszerű együttműködés a Lánchíd lábánál 

Feledésbe merült technikával készült ékszerek a budapesti hotelben.
A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel

A teljes körű felújítást követően ismét nyitva a hajdúszoboszlói hotel 

A Hunguest Béke több évig tartó felújítás után december 17-től ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.
Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál

Újabb szálláshelyek Németországban a hostelcsoportnál 

Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostellánca, az a&o Hostels új szálláshelyet nyit Heidelbergben 2026 végén, ezzel tovább bővítve németországi jelenlétét.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél

Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél 

A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban

Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban 

Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.