Négy órát utaztak reggel a gyerekek a fővárosba, és mindannyian izgatottan várták az első programot: a Várban a Sándor Palota megtekintését. Majd a törökbálinti Corába vitte őket a busz, ahol a Vendég & Hotel közreműködésével és az áruházlánc segítőkész felajánlásának köszönhetően (alapanyagok, helyszín) Buday Péter mesterszakács nyolc iskolás önkéntes kukta segítségével főzött számukra ebédet: zöldséges májgombóclevest, paprikás csirkecombot spenótos raviolival és mézes bazsalikomos eperfagyi volt utána a desszert. Igen ám, de már a levesnél elkezdődtek a gondok: a gyerekek nemigen ették, merthogy nem ismerték, a májgombócot csak ide-oda tologatták a levesben. A paprikás csirkecombnál is többen megjegyezték: ők még ilyet nem ettek, ha ünnep van náluk odahaza, akkor csirke farhát kerül az asztalra. Mások a krumplishurkát emlegették – igen, jól tippel, aki azt gondolja, hogy abban máj vagy sült vér helyett kizárólag krumpli szerepel. A vaníliafagyi azonban az eperrel osztatlan sikert aratott, azt mind eltüntették a kislányok, fiúk, akárcsak a narancs üdítőt, kólát – mert ez utóbbit jól ismerték. „Ezért van szükség az iskolai gyerekprogramra”, mondta összegzésképp Buday Péter, akiben megerősítette a sátoraljaújhelyi gyerekekkel készített és általuk elköltött ebéd, hogy tovább kell járnia rendületlenül az ország iskoláit, és megismertetni az ottani konyhákkal, legfőképp pedig a gyerekekkel azokat az egészséges ételeket, amelyek kis anyagi ráfordítással ugyanúgy elkészíthetők, akárcsak a megszokott, általános, laktató, de egészségtelen gyerekmenük. Az ebéd után a gyerekeknek a pesti Állatkertben zárult a fővárosi program.
Krumplis hurka helyett paprikás csirkecomb – a Vendég & Hotel segít
Tudja mi az a krumplis hurka? Ha nem, nyugodtan megkérdezheti annak az ötven szegény sorsú gyermeknek bármelyikét, akik a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából látogattak május 27-én, csütörtökön egy napra Budapestre – Sátoraljaújhelyről. Mindannyian árvízkárosultak, sokan közülük az árral elúszott szegényes lakóházak helyett a helyi iskola tornatermében, vagy a tűzoltóság épületében töltik a víz betörése óta ma is az éjszakákat.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.