Kulináris művészeket képez Budapesten Maki séf és csapata

Idén ősszel indul a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek nevű felnőttképzési programja Budapesten külföldi és magyar sztárséfek részvételével.

A hallgatók, akik hajlandóak az összesen 800 ezer forintos tandíjat kifizetni, két félév alatt 202 órában az egészségtudatos, magas minőségű és ízléses ételek elkészítését és tálalását fogják megtanulni. „A tudásodat gasztromarketing ismeretekkel egészítheted ki, és akár arra is képes leszel, hogy beindítsd saját vállalkozásod. A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire” – írják a szervezők a képzésről.

A képzés nemzetközi oktatói gárdáját a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti, aki szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte. A diploma megszerzése után a modern japán konyhát képviselő Megu étteremben kezdett dolgozni, ezután pedig a Craft étterem szakácsa lett. Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját - Makifood Főzősikola néven. Maki munkáját nemzetközi séfgárda segíti - immár tíz éve.

MAKI STEVENSON

A képzés nemzetközi oktatói gárdáját a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti. Chef Maki főzésoktató anyukája mellett már kisgyermekkorától rengeteg tapasztalatra tett szert a konyhában. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte, majd rögtön a diploma megszerzése után a modern japán konyhát képviselő Megu étteremben kezdett dolgozni, ezután pedig a Craft étterem szakácsa lett. Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját, Makifood néven.

KLAUS DEUTCHMANN

Klaus Ausztriából indult. Az osztrák chef országokon átívelő karrierje során tapasztalatatot gyűjtött többek között Portugália, Ciprus, Ausztria, Norvégia és Németország éttermeiben is. Dolgozott a két Michelin csillagos Vila Joya étteremben is. Magyarországon tagja volt a Chateau Visz csapatának, jelenleg a Káli Art Inn szakmai tanácsadója.

STEPHANE GERPHAGNON

Stephane Dél-Franciaországban, Provance-ban született. Imádta a nagymamája süteményeit, így követte a szenvedélyét és cukrász lett. Lyonban szerezte meg a diplomáját a Compagnon Tour de France iskolában. Dolgozott Párizsban, Melbourne-ben és Londonban - szállodákban, pékségekben és privát klubokban is. 2007-ben Budapestre költözött, az akkor nyíló Lukács Cukrászda fő cukrászaként kezdett dolgozni. 2009 óta dolgozik Takács Lajossal az Olimpia Étteremben, valamint a Royal Croissant-nál (La Praline). 2012-ben az első budapesti macaron verseny győztese lett alkotásaival.

DÁVID BRIGITTA Brigitta a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karán szerezte dietetikus diplomáját. 2O14 óta saját praxist vezet, ahol étrendtervezéssel, személyes tanácsadással, nutrigenomika tanácsadással, táplálkozási napló készítéssel foglalkozik. Emellett több hazai és nemzetközi projektben is résztvesz, köszönhetően naprakész és magaszintű tudásának.

ERDŐHÁTI ÁRON

Áron eredeti szakmája szerint szakács, ennek köszönhetően bejárt több országot, hazatérése után pedig váltani szerett volna, és a gasztrofotózás vált a szenvedélyévé. Mára Magyarország egyik legjobb és legkeresettebb gasztrofotósa. Természetesen nem csupán ételfotóiról ismert. Csodálatos portréit több magazinban is láthatjuk. 2O14 óta a Marie Claire Hungary fotósa és szerkesztője, mindemelett szabadúszó.

VÁRVIZI PÉTER

Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja, a szakmai elit fiatalabb korosztályához tartozik. Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos párosításait, változatos technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák jellemzik. Étlapja csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is. Külföldi, szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban, Olaszországban és Japánban eltöltött évei, a Michelin csillagos házakban. A 2014-es Bocuse d'Or Europe selejtezőjén Várvizi Péter coach-ként segítette a magyar csapatot, mely a sikeres szereplés után a döntőbe is továbbjutott. Jelenleg a Laurus étteremben dolgozik.

BARHO SZABOLCS

A Kodolányi János főiskolán Turisztika és vendéglátás szakon diplomázott. Szabolcs már öt éve erősíti az egy Michelin-csillagos Borkonyha csapatát.

DANIEL O’SHIE

Daniel a gasztronómia és szakács szakot a Chef Lyonais École-ban végezte el arany diplomával. Gyakorlatát Alain Vigneron mellett töltötte Lyonban. Ezután Boston következett, a Hyatt Hotel Regency-ben dolgozott Chef Kelly Arnetta mellett, majd váltott, és a L’Espalier következett, amely 1 Michelin csillaggal büszkélkedhet. Ezt követően Richard Corrigannel vállalt munkát Londonban a Bentley’s étteremben, amely akkor szintén 1 Michelin csillagot tudhatott a magáénak. Skóciában a Loch Burifa, 2 Michelin csillagos kastélyszállóban dolgozott. 2010-ben kinevezték a magyarországi ír nagykövet privát chef-jének. Oslo-ban, Esben Holmboe Bang mellett stázsolt a Maaemo étteremben. Jelenleg az Alabárdos étteremben dolgozik. További infó a képzésről az intézet honlapján.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.