Kulináris művészeket képez Budapesten Maki séf és csapata

Idén ősszel indul a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek nevű felnőttképzési programja Budapesten külföldi és magyar sztárséfek részvételével.

A hallgatók, akik hajlandóak az összesen 800 ezer forintos tandíjat kifizetni, két félév alatt 202 órában az egészségtudatos, magas minőségű és ízléses ételek elkészítését és tálalását fogják megtanulni. „A tudásodat gasztromarketing ismeretekkel egészítheted ki, és akár arra is képes leszel, hogy beindítsd saját vállalkozásod. A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire” – írják a szervezők a képzésről.

A képzés nemzetközi oktatói gárdáját a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti, aki szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte. A diploma megszerzése után a modern japán konyhát képviselő Megu étteremben kezdett dolgozni, ezután pedig a Craft étterem szakácsa lett. Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját - Makifood Főzősikola néven. Maki munkáját nemzetközi séfgárda segíti - immár tíz éve.

MAKI STEVENSON

A képzés nemzetközi oktatói gárdáját a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti. Chef Maki főzésoktató anyukája mellett már kisgyermekkorától rengeteg tapasztalatra tett szert a konyhában. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte, majd rögtön a diploma megszerzése után a modern japán konyhát képviselő Megu étteremben kezdett dolgozni, ezután pedig a Craft étterem szakácsa lett. Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját, Makifood néven.

KLAUS DEUTCHMANN

Klaus Ausztriából indult. Az osztrák chef országokon átívelő karrierje során tapasztalatatot gyűjtött többek között Portugália, Ciprus, Ausztria, Norvégia és Németország éttermeiben is. Dolgozott a két Michelin csillagos Vila Joya étteremben is. Magyarországon tagja volt a Chateau Visz csapatának, jelenleg a Káli Art Inn szakmai tanácsadója.

STEPHANE GERPHAGNON

Stephane Dél-Franciaországban, Provance-ban született. Imádta a nagymamája süteményeit, így követte a szenvedélyét és cukrász lett. Lyonban szerezte meg a diplomáját a Compagnon Tour de France iskolában. Dolgozott Párizsban, Melbourne-ben és Londonban - szállodákban, pékségekben és privát klubokban is. 2007-ben Budapestre költözött, az akkor nyíló Lukács Cukrászda fő cukrászaként kezdett dolgozni. 2009 óta dolgozik Takács Lajossal az Olimpia Étteremben, valamint a Royal Croissant-nál (La Praline). 2012-ben az első budapesti macaron verseny győztese lett alkotásaival.

DÁVID BRIGITTA Brigitta a Semmelweis Egyetem egészségtudományi karán szerezte dietetikus diplomáját. 2O14 óta saját praxist vezet, ahol étrendtervezéssel, személyes tanácsadással, nutrigenomika tanácsadással, táplálkozási napló készítéssel foglalkozik. Emellett több hazai és nemzetközi projektben is résztvesz, köszönhetően naprakész és magaszintű tudásának.

ERDŐHÁTI ÁRON

Áron eredeti szakmája szerint szakács, ennek köszönhetően bejárt több országot, hazatérése után pedig váltani szerett volna, és a gasztrofotózás vált a szenvedélyévé. Mára Magyarország egyik legjobb és legkeresettebb gasztrofotósa. Természetesen nem csupán ételfotóiról ismert. Csodálatos portréit több magazinban is láthatjuk. 2O14 óta a Marie Claire Hungary fotósa és szerkesztője, mindemelett szabadúszó.

VÁRVIZI PÉTER

Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja, a szakmai elit fiatalabb korosztályához tartozik. Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos párosításait, változatos technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák jellemzik. Étlapja csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is. Külföldi, szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban, Olaszországban és Japánban eltöltött évei, a Michelin csillagos házakban. A 2014-es Bocuse d'Or Europe selejtezőjén Várvizi Péter coach-ként segítette a magyar csapatot, mely a sikeres szereplés után a döntőbe is továbbjutott. Jelenleg a Laurus étteremben dolgozik.

BARHO SZABOLCS

A Kodolányi János főiskolán Turisztika és vendéglátás szakon diplomázott. Szabolcs már öt éve erősíti az egy Michelin-csillagos Borkonyha csapatát.

DANIEL O’SHIE

Daniel a gasztronómia és szakács szakot a Chef Lyonais École-ban végezte el arany diplomával. Gyakorlatát Alain Vigneron mellett töltötte Lyonban. Ezután Boston következett, a Hyatt Hotel Regency-ben dolgozott Chef Kelly Arnetta mellett, majd váltott, és a L’Espalier következett, amely 1 Michelin csillaggal büszkélkedhet. Ezt követően Richard Corrigannel vállalt munkát Londonban a Bentley’s étteremben, amely akkor szintén 1 Michelin csillagot tudhatott a magáénak. Skóciában a Loch Burifa, 2 Michelin csillagos kastélyszállóban dolgozott. 2010-ben kinevezték a magyarországi ír nagykövet privát chef-jének. Oslo-ban, Esben Holmboe Bang mellett stázsolt a Maaemo étteremben. Jelenleg az Alabárdos étteremben dolgozik. További infó a képzésről az intézet honlapján.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.