A Le Méridien Barcelona vendégei már ízelítőt kaptak a reggeliből a napokban ott rendezett „One Night Barcelona” nevű eseménysorozat keretében, amikor a világhírű, három Michelin csillagos francia Jean-Georges Vongerichten mesterszakács, az esemény kurátora nyolc különböző „szemkinyitó” gyümölcs elixírt és hat reggeli fogást alkotott. Váratlan élményt jelentett az „espresso” gőzölt tojás, a briós pirítós, vagy éppen a Croque Madame névre keresztelt melegszendvics-különlegesség. Ital formájában kombinálta a narancsot, sárgarépát, málnát, termésfűszereket és fűszereket, többek között a chilit, a szegfűszeget és a borsot. „Az volt a célom a Le Méridien esetében, hogy olyan reggeli élményt nyújtsak, mely nem csak az elvárt magas színvonalnak felel meg, hanem egyfajta felfedezési lehetőséget kínál a vendégnek a megszokott anyagoknak az egzotikussal való ötvözésével” – mondta a francia mesterszakács.
Le Méridien reggelik
A megszokottól eltérő, váratlan, az érzékekre erősen hatni akaró – ezen jelzők jellemzik leginkább azt az újfajta reggelit, amelyet 2008 végéig az összes Le Méridien szállodában bevezetnek.
Új beszerzési igazgató a Danubius Hotelsnél
A szállodalánc új központi beszerzési igazgatója Várnai Krisztina.
Rock, divat, egyedi design, önjátszó Steinway zongora – a kortárs művészettel összhangban
Szakmai versenyünk, a Junior Klasszis TopDesign 2024 – Formaruha pályázat ifjú győzteseit invitáltuk egy különleges megjelenésű és koncepciójú budapesti hotelbe január 20-án – és milyen jól tettük, hogy elkísértük nyerteseinket.
MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat
Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Tátralomnic ékköve: Grand Hotel Praha
Tátralomnic ma is őrzi eleganciáját, amely Marienbadhoz vagy Karlsbadhoz hasonlítható. Leghíresebb szállodája, a Grand Hotel Praha olyan, mint egy mesebeli kastély.
Egy korszak vége: bezár az ikonikus Körszálló
Október végén robbant a hír, hogy lebontás fenyegeti a Körszállót, hivatalos nevén a Hotel Budapestet, most újabb részletek derültek ki.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek
Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban
Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban
Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában
Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE
Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.