Legújabb megoldások a konyhatechnika területén – hogatec 2010, Düsseldorf

Mivel a közelgő düsseldorfi hogatec szakkiállítás a Horeca-szegmens teljes területét felöleli, ebből természetesen a vendéglátóipar egyik legfontosabb területe, a konyhák világa sem maradhat ki.

„Konyhai megoldások 2010-ben” címmel nyílik a kiállítás ideje alatt (szeptember 12-15-ig) egy olyan „élő” bemutató, ahol 600 nm2-nyi kiállítói területen, napi 8 órában lesznek láthatók, kipróbálhatók azon új eszközök, amelyek mind a kiállításon jelenlévő cégek legújabb termékei. Csak ízelőképpen néhány, a konyhaiparban ismert nagy nevek közül, akik mind jelen lesznek e három napos bemutatón: Meiko, Convotherm, Electrolux, Karl Kemper Convenience, Bear Grill, Patisserie Walter.

Komplett konyhákat építenek majd fel, teljes bárokat, mosogatóegységeket, hogy ne csak fényes, csilivili brosúrákból ismerhessék meg a szakmai érdeklődők a legújabb konyhai eszközöket, megoldásokat, hanem működés közben lássák azokat. Mindemellett egy 150 férőhelyes éttermet is berendeznek, hogy szintén élőben lehessen felfedezni, megkóstolni azon termékeket, amelyek a XXI. század konyhatechnológiájával készülnek.

Közben a düsseldorfi és környékén működő top 10 étterem ünnepélyes díjátadója, valamint a díjazott éttermek bemutatójára is sor kerül a kiállítás egyik napján (szeptember 13-án este). Valamint ugyanekkor ugyanitt hatalmas bulit is csapnak a forgalmazó cégek vendégeik részére a különböző show műsor elemekkel tarkítva, sőt, Ausztria első számú DJ-je is fellép produkciójával az esten.

Még több részlet a három napig tartó tanulságos, a szakmai előrelépést meghatározó, egyben a szórakoztatásról is gondoskodó szakkiállításról a www.ideen-kueche.com honlapon olvasható.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.