Legújabb megoldások a konyhatechnika területén – hogatec 2010, Düsseldorf

Mivel a közelgő düsseldorfi hogatec szakkiállítás a Horeca-szegmens teljes területét felöleli, ebből természetesen a vendéglátóipar egyik legfontosabb területe, a konyhák világa sem maradhat ki.

„Konyhai megoldások 2010-ben” címmel nyílik a kiállítás ideje alatt (szeptember 12-15-ig) egy olyan „élő” bemutató, ahol 600 nm2-nyi kiállítói területen, napi 8 órában lesznek láthatók, kipróbálhatók azon új eszközök, amelyek mind a kiállításon jelenlévő cégek legújabb termékei. Csak ízelőképpen néhány, a konyhaiparban ismert nagy nevek közül, akik mind jelen lesznek e három napos bemutatón: Meiko, Convotherm, Electrolux, Karl Kemper Convenience, Bear Grill, Patisserie Walter.

Komplett konyhákat építenek majd fel, teljes bárokat, mosogatóegységeket, hogy ne csak fényes, csilivili brosúrákból ismerhessék meg a szakmai érdeklődők a legújabb konyhai eszközöket, megoldásokat, hanem működés közben lássák azokat. Mindemellett egy 150 férőhelyes éttermet is berendeznek, hogy szintén élőben lehessen felfedezni, megkóstolni azon termékeket, amelyek a XXI. század konyhatechnológiájával készülnek.

Közben a düsseldorfi és környékén működő top 10 étterem ünnepélyes díjátadója, valamint a díjazott éttermek bemutatójára is sor kerül a kiállítás egyik napján (szeptember 13-án este). Valamint ugyanekkor ugyanitt hatalmas bulit is csapnak a forgalmazó cégek vendégeik részére a különböző show műsor elemekkel tarkítva, sőt, Ausztria első számú DJ-je is fellép produkciójával az esten.

Még több részlet a három napig tartó tanulságos, a szakmai előrelépést meghatározó, egyben a szórakoztatásról is gondoskodó szakkiállításról a www.ideen-kueche.com honlapon olvasható.


MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.