Legújabb megoldások a konyhatechnika területén – hogatec 2010, Düsseldorf

Mivel a közelgő düsseldorfi hogatec szakkiállítás a Horeca-szegmens teljes területét felöleli, ebből természetesen a vendéglátóipar egyik legfontosabb területe, a konyhák világa sem maradhat ki.

„Konyhai megoldások 2010-ben” címmel nyílik a kiállítás ideje alatt (szeptember 12-15-ig) egy olyan „élő” bemutató, ahol 600 nm2-nyi kiállítói területen, napi 8 órában lesznek láthatók, kipróbálhatók azon új eszközök, amelyek mind a kiállításon jelenlévő cégek legújabb termékei. Csak ízelőképpen néhány, a konyhaiparban ismert nagy nevek közül, akik mind jelen lesznek e három napos bemutatón: Meiko, Convotherm, Electrolux, Karl Kemper Convenience, Bear Grill, Patisserie Walter.

Komplett konyhákat építenek majd fel, teljes bárokat, mosogatóegységeket, hogy ne csak fényes, csilivili brosúrákból ismerhessék meg a szakmai érdeklődők a legújabb konyhai eszközöket, megoldásokat, hanem működés közben lássák azokat. Mindemellett egy 150 férőhelyes éttermet is berendeznek, hogy szintén élőben lehessen felfedezni, megkóstolni azon termékeket, amelyek a XXI. század konyhatechnológiájával készülnek.

Közben a düsseldorfi és környékén működő top 10 étterem ünnepélyes díjátadója, valamint a díjazott éttermek bemutatójára is sor kerül a kiállítás egyik napján (szeptember 13-án este). Valamint ugyanekkor ugyanitt hatalmas bulit is csapnak a forgalmazó cégek vendégeik részére a különböző show műsor elemekkel tarkítva, sőt, Ausztria első számú DJ-je is fellép produkciójával az esten.

Még több részlet a három napig tartó tanulságos, a szakmai előrelépést meghatározó, egyben a szórakoztatásról is gondoskodó szakkiállításról a www.ideen-kueche.com honlapon olvasható.


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.