Lifestyle hotelmárkával bővült a Thomas Cook csoport kínálata

A Thomas Cook csoport bővíti saját termékkínálatát és egy új hotelmárkát vezet be, a Casa Cook a cégcsoport első lifestyle terméke.

A korábban bevezetett öt Thomas Cook hotelmárka (Sentido, smartline, SunConnect, Sunwing, Sunprime) elsősorban a hagyományos utas célcsoportokat szólította meg.

A Casa Cook azonban azok számára nyújt személyre szabott nyaralási lehetőséget, akiket a divat, a design és a kiegyensúlyozott életvitel érdekel, illetve akik helyi autentikus élményeket keresik. Az első Casa Cook szálloda Kolymbiaban, Rodoszon nyitja meg kapuit 2016 májusában és terv szerint 2017 nyaráig további két-három Casa Cook hotel létesül majd.

A Casa Cook szállodák legfőbb célcsoportja nyaralása során meg szeretné tapasztalni a helyi jellegzetességeket, ezért például nem szeretnének a szállodában a külvilágtól elszigetelve étkezni. Ezt az igényt felismerve a Casa Cook szállodák éttermeit is ugyanúgy látogathatják a helyiek, mint a hotel vendégei, illetve a szállodák bicikliket is tartanak majd, melyekkel a vendéget felfedezhetik a környéket. De ez még csak két példa, melyeket a Casa Cook szállodák vendégeik számára tartogatnak annak érdekében, hogy autentikus élményt szerezhessenek tartózkodásuk alatt. Mindemellett természetesen széleskörű wellness és fitness szolgáltatások is a vendégek rendelkezésére állnak majd (jóga, pilates, masszázs-szolgáltatások és egy modern fitness terem is).

Az első Casa Cook szállodát 2016 májusában Kolymbiaban, Rodoszon nyitjuk meg. A hotel eddig Sunprime Resort White Pearl néven működött és a tél folyamán teljesen át lesz alakítva, hogy 90 szobájával az első Casa Cook szálloda legyen.

A szállodát Michael Schickinger, a Lambs & Lions kreatív igazgatója tervezi, belsőépítésze pedig Annabell Kutucu.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.