Májusban nyit az Airport Hotel Stáció új szárnya

Fontos fázisához érkezett az Airport Hotel Stáció fejlesztése: a 2006-ban nyitott szálloda bővítése keretében szerdán rendezték meg a bokrétaünnepet - írja a Turizmus Online.

650 millió forintos értékű fejlesztés 200 millió forintos uniós támogatással valósul meg, várhatóan májusra. A beruházás keretében 8-10 új munkatárs foglalkoztatását vállalták, de körülbelül 13-15 új munkahely létrehozása várható a szállodában a bővítés révén – mondta el lapunknak Kiss Gergő igazgató.

A bokrétaünnepségen beszédet mondott Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere, aki üdvözölte a beruházást, és kiemelte, hogy az elmúlt, válsággal terhelt időszakban is folyamatosak a fejlesztések a régióban.

A beruházás projektvezetője, Nagyiványi Antall, az Airport Hotel Stáció új épületrészének paramétereiről beszélt. Az új szárnyban 45 szoba – ebből 5 business apartman - lesz, amelyek hűtése-fűtése a kor követelményeinek megfelelő, energiatakarékos és környezetkímélő hőszivattyús rendszerrel történik. Jelenleg az épület homlokzati falainak hőszigetelése zajlik, az általánosan használt 5-10 cm-es szigetelés helyett, azonban már itt is az energiatakarékossági szempontokat szem előtt tartva, 15-20 cm-es dryvit réteget alkalmaznak. Az épületben helyet kap egy 1200 négyzetméteren elterülő fitnesz és wellness részleg, amelynek fő attrakciója lesz a 8X19 méteres úszómedence, de megtalálható lesz még a wellness részlegen a finn szauna, gőzkabin, infra kabin, tengeri klíma, merülő-medence, élményzuhanyok, fűtött pihenőpadok, jakuzzi és egy vitál bár is.

A hotel igazgatója Kiss Gergő kiemelte, hogy az új szárny megnyitását nagy érdeklődés kíséri a környéken, hiszen a wellness- fitnesz részleg nem csak a hotel vendégeinek, hanem régióban élőknek is elérhető lesz. Az új részleg megnyitását május első hetére tervezik és egyben partnertalálkozót is tartanak, amikor is felavatják az új 220 négyzetméteres konferenciatermet. (Turizmus Online)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.