Ez a szálloda azonban nem azonos nagy múltú elődjével, hanem az 1914-ben épült eredeti szálloda, egyben Makarska első vendéglátóipari létesítménye alapjaira épített új objektumról van szó. A mediterrán hangulatú hotel összesen 50 szállásegységből, vagyis 45 kétágyas szobából és öt apartmanból áll, és 110 ággyal várja látogatóit. A szálloda négycsillagos színvonalat kínál, és mediterrán konyhájú étterem valamint egy exkluzív a la carte étterem is szerepel a kínálatában. A vendégeknek számos egyéb szolgáltatás is a rendelkezésére áll, például külső medence, szépségszalon, ajándékbolt és más szolgáltatások. A szálloda két konferenciateremmel is rendelkezik: a kisebb terem 40 fős, a nagyobbik pedig 120 főt képes befogadni, és szükség esetén több kisebb részre osztható, továbbá bankettek számára is ideális. Ennek köszönhetően egész évben fogadja a vendégeket. A beruházás összértéke 7 millió euró volt. A szálloda jelentősen gazdagítja majd Makarska idegenforgalmi kínálatát, és még népszerűbbé teszi a közkedvelt üdülővárost.
Makarska új szállodája
Május végétől várja vendégeit a makarskai Osejava szálloda, amely sok turista számára ma is a híres dalmát üdülőváros egyik legfontosabb idegenforgalmi szimbóluma.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.