Mégis megépülhet a szálloda a várban

Nagy a titkolózás, de a híresztelések szerint nincs már akadálya annak, hogy négy csillagos szálloda épüljön a siklósi várban: a pénzt a befektető előteremtette.

Elhárultak az akadályok a siklósi várba tervezett négy csillagos szálloda építése elől – a bama.hu információi szerint a befektető VárGaszt Kft. előteremtette azt a közel 300 millió forintot, ami önerőként kell a beruházáshoz szükséges hitel felvételéhez. A részletekről Lévai Miklós, a VárGaszt Kft. egyik vezetője – aki a harkányi Thermal Hotel igazgatója – csütörtökön tájékoztatta az önkormányzat által felállított várprojekt munkacsoport tagjait.

A megbeszélésen elhangzottakról a résztvevők, a befektető kérésére, nem nyilatkozhattak. Lévai Miklós elmondta, csak a jövő héten válaszol kérdéseinkre. Így továbbra is csak annyit tudni, hogy a VárGaszt Kft. 2,2 milliárd forintból egy harmincöt szobás hotelt és egy éttermet alakítana ki a várban, ahol a cég svájci licenc alapján nemzetközi szintű szállodaipari szakemberek képzését végezné. Az eredeti elképzelés szerint a komplexum a vár többi szárnyának felújításával egy időben, 2011 tavaszára készülne el. Akkortól az üzemeltetésben is lennének változások: a várat működtető, önkormányzati tulajdonú Vár Kft.-ben a városnak 25 százalékos üzletrésze maradna, míg 75 százalékos tulajdonosa a VárGaszt Kft. lenne.

Ami tény: a Vár Kft. valamennyi dolgozóját elbocsátják. Mint azt dr. Marenics János, Siklós polgármestere kérdésünkre elmondta, a tizenhét ember munkájára decembertől nincs szükség, hiszen megkezdődik a műemlék bizonyos szárnyainak rekonstrukciója, amire összesen másfél milliárd forint támogatást nyert az önkormányzat. Az ügyvezető marad, részt vesz a felújítási munkák koordinálásában. A vár október 31-ig fogad látogatókat. (bama.hu)


Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.