Megújult a debreceni Centrum Hotel

(MTI) - Megújult a debreceni Centrum Hotel, a beruházás több mint 848 millió forintos költségéből mintegy 480 millió forintot európai uniós forrás fedezett - jelentette be Kotosmann Zoltán, a szállót működtető Héliker Invest Zrt. vezérigazgatója pénteken, a projektzáró rendezvényen.

A beruházásnak köszönhetően 3500 négyzetméteren 65 szobát, 200 személyes rendezvénytermet alakítottak ki, és megújult az étterme is a Nagytemplom szomszédságában lévő belvárosi szállodának - tette hozzá.
Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója elmondta: a most záruló európai uniós költségvetési időszakban gazdaság- és turizmusfejlesztésre 28 milliárd forint uniós forrás érkezett Debrecenbe. Hozzátette, az ügynökség a költségvetési időszakban szintén ilyen célokra rendelkezésre álló 321 milliárd forintos forrásból az idén 59 milliárd forintot fizetett ki a pályázóknak, ami duplája a tavalyinak, s az országban a legmagasabb támogatási kifizetést jelenti.
Ebből az 59 milliárdból az idén 9,2 milliárd forintot debreceni vállalkozók kaptak - mondta Mező Ferenc.
A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a 13 hónapig tartó felújítás során hőszigetelést kapott az épület, a szálloda tetejére napelemek kerültek, korszerűsítették az épület fűtési rendszerét, kicserélték a nyílászárókat, s olyan hangszigetelést alkalmaztak, hogy a szomszédos Nagytemplom Rákóczi harangjának a zúgása sem hallatszik be a szobákba. A korszerűsítés elsődleges céljának a turisztikai szolgáltatások színvonalának emelését nevezte a korábbi 3 csillagosról 3 csillag superior kategóriába sorolt szállodát üzemeltető cég vezérigazgatója.
Kotosmann Zoltán megemlítette, hogy a debreceni szállodák közül elsőként ingyenesen kölcsönözhető kerékpárokkal várják vendégeiket.


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.