Megújult az egri Hotel Aqua

A szépen felújított műemléképületben üzemelő háromcsillagos egri ház, a Hotel Aqua márciusra bővítette szolgáltatásait: családbarát apartmanokat hozott létre és gourmet éttermet nyitott.

'

A hotel 16 összkomfortos, az átlagosnál nagyobb alapterületű szobával rendelkezik, ebben 5 apartmanban jól felszerelt konyhasarok van kialakítva, és ezeket a lakóegységeket a családbarát szolgáltatásbővítés jegyében mára gyermeksarokkal, játszóházzal is felszerelték. Kisgyermekes családok részére babaágyat, babakádat, az étteremben etetőszéket, vízforralót, és igény esetén térítés ellenében gyermekfelügyeletet is biztosít a szálloda. „A kerthelyiségben, amelynek felújítása ezután kezdődik, játszóteret alakítunk ki. Grillteraszunk is átalakul, különlegessége lesz az egyedi méterű, óriásvasaló, amelyben különleges grillételek készíthetők. Kerthelyiségünk nagyobb hangsúlyt fektet majd az esküvő- és rendezvényszervezésre” – mondta el a Napi Turizmusnak a szálloda marketing igazgatója, Liptai Eszter.

A ház szintén új büszkesége, a márciusban megnyitott Zsálya Bisztró. A korábban Champs Pub-ként üzemelő 40 fős étterem 60 fősre bővült. A vendégteret az új gourmet gasztronómiai koncepcióhoz méltó módon alakították át letisztult formákkal, meleg színekkel. Macsinka János séf a táj jellegzetes ízvilágával és mindig friss, a szezonnak megfelelő helyi alapanyagokból készült specialitásokból állította össze az ételkínálatot, amelyhez egri topborok is dukálnak. Ezeket borvacsoráin igyekszik bemutatni az egri szálloda, amelyet Gál Gábor, a szilvásváradi Lovas Étterem tulajdonosa üzemeltet. A fejlesztéseket önerőből valósította meg a szálloda működtetője.

'

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.