Mézeshetek után babáshetek szállodában

Ma már szerencsére kezd avíttá válni az a gyakorlat, hogy bizonyos életszakaszokban, például áldott állapotban, vagy újszülött gyermekkel nem mozdulnak ki otthonról a párok. Hiszen mind testileg, mind lelkileg komoly támogatást nyújthat egy egyhetes kikapcsolódás a szülés előtt vagy éppen közvetlenül utána. És nem csupán a mamáknak, de a kispapáknak is. Sőt, meglepő módon, a szakértők szerint a babaváró vagy babás vakációra az apáknak sokszor még inkább igényük van. Tőlünk nyugatabbra, és lassan, de biztosan, már nálunk is egyre több üdülőhely veszi figyelembe azokat a speciális szükségeket, amelyek teljesebbé tehetik e különleges időszakot a friss családosok számára.

A babymoon kifejezés Sheila Helena Elizabeth Kitzinger, brit kultúrantropológustól származik, aki 1996-ban, egy, a születés utáni időszakról szóló könyvében különösen az apa identitásának megszilárdítására javasolja a mézeshetek (honeymoon) mintájára a hármasban töltött vakációt. Néhány évvel később, az amerikai és a nyugat-európai turisztikai iparág megérzi a lehetőséget ebben a piaci résben, és kreatív, személyre szabott üdülési csomagokat kínál nem csupán az újdonsült szülőknek és csecsemőiknek, hanem már az édeskettes életszakasz utolsó hajrájában a várandós nőknek és párjaiknak is.

Az arizóniai Westin Kierland Resort and Spa-ban például a szállodai szolgáltatás részeként vállalják, hogy a kismama ágyába visznek bármilyen ételt, amit csak megkíván: legyen az egy hatalmas adag jégkrém juharsziruppal, birsalmakompót vagy ráksaláta. Emellett terhességi masszást, gyógykezeléseket, kismama -és babaruha vásárló körutat is kínálnak e speciális célcsoportnak.

Az Ázsiától Európán át az Egyesült Arab Emirátusokig szülés előtti luxus kiruccanásokat kínáló weboldal, a Baby-moon.eu alapítója, a magyar származású Ilonka Molijn-van Ginkel szerint egy angliai hotel ajánlja jelenleg a világon a legvonzóbb szolgáltatásokat a várandós nők számára.

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.