Naná, hogy magyar vonatkozása is van Európa egyik legjobb gyerekhoteljének

Egy Felső-ausztriai ötcsillagos családi hotel kapta 2020-ban az ezüstérmet azon a versenyen, amelyre 760 európai hotel nevezett.

 

A 760 benevezett szálláshely közül 50-et választott ki a szakmai grénium, ezek közül egy német családi hotel lett az első helyezett, a dachsteinkönigi Kinderhotel Gosau pedig az ezüstérmet kapta. Ami azt jelenti, hogy az év első kitüntetettjei közül a beköszönő  2020-as esztendő egyik legjobb családi hoteljának választották.

A házban 130-an dolgoznak, összesen 105 lakosztállyal és 12 faházzal (chalet-val) rendelkeznek, és igazi gyerekközpontú, családi téli-nyári üdülőparadicsomról beszélhetünk a gosaui szálláshely esetében.

Az osztrák Kinderhotel szállodák amúgy is szigorú elbírálás alá esnek, a Gosau-i egységet 5 Kinderhotel Smiley-val, azaz a legmagasabb pontszámmal jutalmazták hazájában - ehhez jön most a rangos európai elismerés.

Magyar vonatkozása pedig annyi a szálláshelynek, hogy megnyitása előtt, azaz 2016-ban a JAB-Csoport magyarországi tagja, Bakody Katalin vezetésével nyerte el a gyerekbarátkomplexum teljes betextilezésének lehetőségét, azaz az összes bútorszövetet, függönyöket, vidám, játékmintás tapétákat az éttermekbe, és speciális falikárpitokat - mind Magyarországról került Gosau-ba.

A speciális falikárpit pedig - ami épp ebben az időben debütáló FibreGuard technológiával készült, azaz védi a kárpitot a foltoktól - annyira jól teljesít azóta is, hogy bár már négy év eltelt "hadba állítása óta", azóta sem kellett kicserélni a fiberguide termékkel bevont bútorokat, minden gyerekbalesetnek könnyedén ellenállnak.

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.