Kurucz Gyöngyi szállodavezető kérdésünkre elmondta, a szállodában a nagy fejlesztések (108 két- illetve háromágyas szoba, recepció, gyógyászat, uszoda, bejárat) 1998 és 2003 között lezajlottak. A felsőbb kategória megszerzéséhez szükséges feltételek többségének már korábban eleget tettek, amit a név mellett egy negyedik üres csillag jelzett, az idén viszont a felsőbb kategóriás besoroláshoz szükséges utolsó simítások is megtörténtek. Az összes szobába széf, hajszárító, új textília és fürdőköpeny került. Emellett a szálloda 200 fős étterme külsejében teljesen megújult, itt a bútorzatot (székek, asztalok, tálalópult) teljesen kicserélték, és a vendéglátás jelentős változáson ment keresztül. 2007-re további terveikben szerepel a recepció és a lift felújítása. A szállodavezető elmondta: a Pécs-Pogányi repülőtérről jövőre induló charterjáratoknak köszönhetően még több vendéget várnak, jelenleg a szállodában a belföldi, konferenciára érkező, illetve gyógyvendégek, valamint a német és cseh csoportok jelentik a fő vendégkört. A szálloda egy harminc-, illetve egy százfős konferenciateremmel rendelkezik, 105 kétágyas (részben pótágyazható) szoba és három apartman várja a vendégeket. A szállodában található uszoda, szauna, pezsgőfürdő, napozóterasz, 3 hektáros pihenőpark lehetőséget biztosít a kellemes, aktív pihenésre. A szépülni vágyó vendégeket kozmetika, manikűr, pedikűr, fodrászat, szolárium várja. A saját gyógymedence és gyógyászat lehetőséget biztosít a teljes körű gyógykezelésre. Első ütemben - a gyógyászati részleg és uszodalétesítmények beruházásaihoz - kamattámogatást kapott a részvénytársaság, majd a 2002/2003-as szállodafelújításkor a Széchenyi-terv keretében 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. Jelenleg a szálloda kb. 63 százalékos éves kihasználtsággal üzemel. A Danubius Beta Thermal Hotel Harkány a térség első négycsillagos szállodája lesz, Harkányban és Pécsett sem üzemel ilyen kategóriájú szálláshely.
Négycsillagosként kezdi az új évet a Danubius Beta Thermal Hotel Harkány
Január 1-jétől már hivatalosan is négycsillagos szállodaként üzemel a Danubius Beta Thermal Hotel Harkány, ugyanis a negyedik csillag megszerzéséhez szükséges szolgáltatásokkal már az év végi ünnepi időszakban érkező vendégek is találkozhatnak.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.