Nyáron rajtol a dobozos fröccs?

Nyárra piacra kerülhet a dobozos fröccs, amely – bár vetélytársa nemigen lehet a hasonló kiszerelésű söröknek – jót tehet a magyar borkultúra népszerűsítésének.

Bár a nagy dobásra készülő Hilltop hivatalos információkkal még nem rukkolt ki a dobozos fröccsel kapcsolatban, mindenképpen komolynak tünik a szándék. Legalább is az elmúlt hetekben készített felmérés utal erre, valamint a cég honlapján található rövid közlemény: „Nagy port vert fel a dobozos fröccs-tervünk, amellyel kapcsolatban pár nappal ezelőtt zárult le a pályázati felhívásunk. Több személyes hangvételű levelet kaptunk azóta pro és kontra (köszönet érte), valamint több fórumról is megkerestek interjúkérési szándékkal. Kis türelmet kérünk, a dobozos fröccs hamarosan startol!” „Kérdés, hogy a célközönség vevő lenne-e egy ilyen termékre, ami a fém dobozból kiindulva annyira azért nem lenne olcsó - írja az addict.blog.hu. - Az is kérdés, hogy ártana-e ez a termék a minőségi borok előállítására törekvő Hilltop megítélésének, hiszen bár jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni, és a fröccsivásnak megvan a maga kultúrája, a fröccs megítélése idehaza nem feltétlenül pozitív, sokan - nagyon helytelenül - de csak a talponállók és az egyetemisták italaként tartják számon. Pedig ahogy azt egy ausztrál példa is mutatja, lehet ezt igényesen is csinálni, minőségi alapanyagokból, minőségi csomagolásban. Persze az is lehet, hogy az egész egy nagy médiatrükk…”

Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.