Ökotudatos wellness-szálloda nyílik Püspökhatvanban

Egy új, 17 szobás és 8 apartmanos VM Wellness Hotel nevű öko-wellness szálloda nyílt meg szombaton Püspökhatvanban, a beruházás értéke 900 millió forint.

Laki Gábor, a hotel és a mellette elhelyezkedő biogazdaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az előzetes üzleti terv alapján 5-6 éves megtérüléssel számolnak, amihez 80 százalék feletti kihasználtságot várnak. A beruházást banki hitelből és önerőből hozta létre egy magyar magánszemély. A szállodát a VM Wellness Hotel Kft. üzemelteti, amelynek tulajdonosai a szálloda igazgatója és annak értékesítési vezetője. A szálloda és a hozzá kapcsolódó létesítmények csaknem hat hónap alatt készültek el. "Ez a hotel Magyarországon az első, amely nem csak azért bio, mert rámondják, hanem azt rendszeresen ellenőrzik is" - mondta a kommunikációs igazgató. A szállodához tartozik egy 320 négyzetméteres wellness-központ, egy 60-70 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, egy 100 fős pince borozó, egy könyvtár, egy kutató-laboratórium, valamint egy 80 fős étterem is. Az igazgató elmondta, hogy a Varga Ökogazdaság - amely magában foglalja a biogazdaságot és a szállodát is - igyekszik megvalósítani az igazi multifunkcionális gazdaságot, amelyben a növénytermesztés, az állattenyésztés, a termékfeldolgozás, a kereskedelem, a szállodai szolgáltatások egymást kiegészítik, s e gondolat mentén hoztak létre egy oktatási központot is. Hozzátette: a szállóvendégek és az étterem alapanyagigényét egyebek mellett a szomszédos biogazdaság termékei elégítik ki. (Menedzsment Fórum)


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.