Sabraaaage!

Lefejezéssel ünneplik az est eljövetelét a Kempinski Living Room-jában minden nap pontban este 6 órakor. De senki ne rettenjen meg, nem fejek hullanak, csupán pezsgőspalack durrogástól hangos a terem, egyetlen suhintással nyitják ugyanis a finom nedüt rejtő üveget. 

Amúgy kiderül, csupán városi legenda, hogy a sabrage nehéz tudomány. Mert bár valóban nagyon látványos így a palacknyitás, azonban könnyű megtanulni a technikát, és aki elleste a titkát, gyakorlatilag sosem ronthatja el. Legalábbis ezt állítják a Kempinski elegáns Living Roomjában, a kandalló előtt serénykedő csinos felszolgálóhölgyek (akik se nem erőtől duzzadók, sőt, inkább ők maguk is törékenynek mondhatók, akárcsak az előttük sorakozó pezsgős poharak) , és akiknek mutatványát  lámpaoltás, valamint gongszó jelzi. És tény, e jeladásra már gyülekeznek is a tömegek a hotel más vendégtereiből: nem csoda, hiszen a sabrage kimondottan közösségi oldalakra - instára, Facebook-ra - való látvány, bár tény ami tény, résen kell lennie a posztolónak, mert nem tart sokáig, egy pillanatnyi villanás - és kész.

Azt mondják különben, a lényeg, hogy ne éles, hanem tompa legyen a kard, bár az ördög tudja, hogy ahonnét eredetileg a sabrage ered - még Napoleon idejéből - ott a lovon ülve ugyan miféle csorba karddal csapták volna le a pezsgősüveg fejét?!

A Kempinski Hotel Corvinus Esti Pezsgés programja mindenesetre látványos és szép köszöntése az est beköszöntének, aki este hat fele arra jár, nézze meg, ahogy a derék hölgyek lecsapják az üveg fejét, és persze kóstolja is a pazar italt, vétek lenne, ha egy cseppje is kárba vész.

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.