Amúgy kiderül, csupán városi legenda, hogy a sabrage nehéz tudomány. Mert bár valóban nagyon látványos így a palacknyitás, azonban könnyű megtanulni a technikát, és aki elleste a titkát, gyakorlatilag sosem ronthatja el. Legalábbis ezt állítják a Kempinski elegáns Living Roomjában, a kandalló előtt serénykedő csinos felszolgálóhölgyek (akik se nem erőtől duzzadók, sőt, inkább ők maguk is törékenynek mondhatók, akárcsak az előttük sorakozó pezsgős poharak) , és akiknek mutatványát lámpaoltás, valamint gongszó jelzi. És tény, e jeladásra már gyülekeznek is a tömegek a hotel más vendégtereiből: nem csoda, hiszen a sabrage kimondottan közösségi oldalakra - instára, Facebook-ra - való látvány, bár tény ami tény, résen kell lennie a posztolónak, mert nem tart sokáig, egy pillanatnyi villanás - és kész.
Azt mondják különben, a lényeg, hogy ne éles, hanem tompa legyen a kard, bár az ördög tudja, hogy ahonnét eredetileg a sabrage ered - még Napoleon idejéből - ott a lovon ülve ugyan miféle csorba karddal csapták volna le a pezsgősüveg fejét?!
A Kempinski Hotel Corvinus Esti Pezsgés programja mindenesetre látványos és szép köszöntése az est beköszöntének, aki este hat fele arra jár, nézze meg, ahogy a derék hölgyek lecsapják az üveg fejét, és persze kóstolja is a pazar italt, vétek lenne, ha egy cseppje is kárba vész.
Forrás: turizmusonline.hu