Sörfőzdéből wellness oázis

Zürich, bár tehetős és jómódú polgárai okán megtehetné, a szabadságokkal teli nyári hónapokra akár „be is zárhatna”, de nem ezt teszi, hanem igazi újdonságokkal csábítja magához idén a turistákat – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Svájci Nemzeti Idegenforgalmi Képviselettől Urs Weber, és a Zürichi Idegenforgalmi Képviselet nevében Esther Grob tartott május 11-én, a Gerbeaud-Házban.

Az egyik újdonság például az a szolgáltatáskör, amelyet „kreatív vendéglátásként” jelölnek. E kör egyik exkluzív tagja a Kronenhalle étterem, ahol eredeti Picasso és Miro festmények lógnak a falon. Szintén idetartozik a Hiltl étterem is (a Vendég c Hotel egy korábbi számában már részletesen beszámoltunk róla – a szerk.), amelyik Európa legrégebben nyitva tartó és üzemelő vegetáriánus étterme. Valamint a Blinde Kuh-t is ajánlják nyárra a városba látogatóknak (egy másik városban, a Baselben üzemelő Blinde Kuh-ról szintén írtunk korábban – a szerk.). Nyár végére nyílik meg Zürichben egy újabb különlegesség: az egykori ipari negyed egyik forgalmas csomópontját, a korábbi vasúti viadukt teljes területét ugyanis teljesen átalakították a leleményes svájciak, és 500 méter hosszan egy olyan piaccsarnokot rendeznek be, ahol ezentúl friss zöldség, hús, hal, gyümölcs vásárolható majd közvetlenül a termelőtől. A viadukt többi részén pedig üzletek, éttermek nyílnak. Végül a legmeghökkentőbb átalakításról: egy tradicionális sörmárka, a Hürlimann készítésekor a sörfőzdében mindig azt a meleg vizet használták, amelyik épp a főzde alatt tör fel. Most inkább abbahagyták az italgyártást, és helyette termálfürdőt, valamint egy 55 szobás, négycsillagos butikhotelt alakítanak ki a 35-41 fokos meleg víz okán. A szállodarész az előzetes elképzelések szerint idén decemberben nyílik.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.