Az egyik újdonság például az a szolgáltatáskör, amelyet „kreatív vendéglátásként” jelölnek. E kör egyik exkluzív tagja a Kronenhalle étterem, ahol eredeti Picasso és Miro festmények lógnak a falon. Szintén idetartozik a Hiltl étterem is (a Vendég c Hotel egy korábbi számában már részletesen beszámoltunk róla – a szerk.), amelyik Európa legrégebben nyitva tartó és üzemelő vegetáriánus étterme. Valamint a Blinde Kuh-t is ajánlják nyárra a városba látogatóknak (egy másik városban, a Baselben üzemelő Blinde Kuh-ról szintén írtunk korábban – a szerk.).
Nyár végére nyílik meg Zürichben egy újabb különlegesség: az egykori ipari negyed egyik forgalmas csomópontját, a korábbi vasúti viadukt teljes területét ugyanis teljesen átalakították a leleményes svájciak, és 500 méter hosszan egy olyan piaccsarnokot rendeznek be, ahol ezentúl friss zöldség, hús, hal, gyümölcs vásárolható majd közvetlenül a termelőtől. A viadukt többi részén pedig üzletek, éttermek nyílnak.
Végül a legmeghökkentőbb átalakításról: egy tradicionális sörmárka, a Hürlimann készítésekor a sörfőzdében mindig azt a meleg vizet használták, amelyik épp a főzde alatt tör fel. Most inkább abbahagyták az italgyártást, és helyette termálfürdőt, valamint egy 55 szobás, négycsillagos butikhotelt alakítanak ki a 35-41 fokos meleg víz okán. A szállodarész az előzetes elképzelések szerint idén decemberben nyílik.
Sörfőzdéből wellness oázis
Zürich, bár tehetős és jómódú polgárai okán megtehetné, a szabadságokkal teli nyári hónapokra akár „be is zárhatna”, de nem ezt teszi, hanem igazi újdonságokkal csábítja magához idén a turistákat – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Svájci Nemzeti Idegenforgalmi Képviselettől Urs Weber, és a Zürichi Idegenforgalmi Képviselet nevében Esther Grob tartott május 11-én, a Gerbeaud-Házban.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.