Szegeden újabb négycsillagos szálloda épülhet szeptembertől

Még ezen a nyáron is lehet sörözni a diákok kedvenc teraszán a Somogyi Béla utcában, mivel a tervezett szálloda építéséhez csak akkor fognak hozzá a tulajdonosok, ha pályázaton támogatást nyernek.

Újra megnyitott a sörkert a Somogyi Béla utcai üres telken. Tavaly nyár végén már elbúcsúztak tőle a törzsvendégek – ám a könyvtár mögötti foghíjra tervezett szálloda építése egyelőre mégsem kezdődhet el. Körtvélyessy Péter mérnök-vállalkozó – aki cégei révén a telek résztulajdonosa – elmondta, januárban adtak be pályázatot uniós forrásra, s hamarosan eldől, kapnak-e támogatást. Anélkül nem térülne meg a befektetés. Eleinte irodaházban gondolkodtak, majd – főleg a válság hatására – módosítottak a terveken. A vendéglátás ugyanis az a terület, amelynek fejlesztéséhez az Unió vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

A hotel legfelső szintjén irodákat is kialakítanának, hogy az eredeti elképzelésektől se távolodjanak el teljesen. A Somogyi utcai beruházás legalább 2 milliárd forintba kerül. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben vagy októberben kezdődik el a másfél évig tartó építkezés. A hotelben 55–60 szobát alakítanak ki, négycsillagos minőségben. Lesz parkolója, sétálóudvara, a földszinten üzlet, vendéglő, söröző kap helyet. Az úgynevezett bed & breakfast kategóriában nyújthat egy magasabb színvonalat a ház. Az ágy reggelivel kifejezés Angliából származik, általában olyan szállást jelent, amelynek van külön kis konyhája, reggelizőhelyiséggel. Külföldön az olcsóbb, ám jó minőségű szálláshelyek tartoznak ebbe a kategóriába, Magyarországon nagyobb szállodák is így hirdetik magukat. (delmagyar.hu)


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.