Thai Gasztronómiai Hét

Kedd este a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda Párizs-Budapest éttermében a Thai Nagykövetség szervezésében kezdetét vette a szeptember 27-éig tartó Thai Gasztronómiai Hét, melynek keretében a dél-kelet ázsiai ország konyhájának ízvilágával ismerkedhetnek az érdeklődők.

'

A Thai Hét menüjének fogásait két thai mesterszakács hölgy: Chayanit Prampate és Chutimonporn Tubtimkhew készíti el. Thaiföld magyarországi nagykövete, Piamsak Milintachinda megnyitó beszédében reményét fejezte ki, hogy világszerte, így hazánkban is, egyre több thai étterem nyílik, hogy megismertesse a nagyközönséggel a kiváló minőségű thaiföldi gyümölcsöket és élelmiszeripari termékeket, valamint a thai konyha remekeit. A világ egyik legnagyobb rizstermelőjének számító Thaiföld konyhája sokszínűségének bemutatására kiváló alkalom a budapesti esemény. A hét folyamán olyan finomságokat kóstolhatnak meg az érdeklődők a Sofitel Budapest éttermében, mint a Kaeng Jud Tang-gha Sod-sai (Töltött uborka levesben), a Kuay-teow Phad thai (Thai Stir-Fried tészta), a Kaeng mus-sa-man nue (Marhahús massaman curry), vagy a Koong Tod Kra-tiam Prik-thai (Sült garnélarák fokhagymával és borssal). Desszertnek pedig próbálják ki a Tub-tim-krobot vagyis a Vízigesztenyét szirupban.

'

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.