Túl az egymillió vendégen a Le Méridien

1918-as megnyitásakor az Adria Biztosító Társulatnak, 1950-től a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak adott otthont, tíz éve immár a Le Meridien szálloda működik az Erzsébet téren álló műemléképület falai között, amelyben fennállása alatt egymillió vendég fordult meg - olvastuk a Turizmus Online-on.

Az évforduló alkalmából cukrászórákat és fotókiállítást is rendez a szálloda, amelyben olyan hírességek fordultak meg korábban, mint Placido Domingo vagy George Bush. Mázás István cukrászmester októberben az érdeklődőknek megmutatja, hogyan készül a macaron, a hires francia sütemény. Az órák szerdánként lesznek 15 órai kezdettel, a Le Bourbon étterem látványkonyhájában. Részvétel előzetes bejelentkezés alapján a 429 5530-es telefonszámon. Októberben a hotel főbejáratánál az érdeklődők megtekinthetik a Le Meridien Budapest műemlék épületéről készült korabeli fotókat, valamint a szálloda híres vendégeiről készített fotókiállítást.

Tíz év alatt közel egymillió ember szállt meg a hotelben, a cukrászat 20 tonna lisztet használt tortái sütéséhez, és 400 ezer croissant fogyott el reggelire a Le Bourbon étteremben.

Adrian Gray igazgató szerint a hotel a francia életérzést hirdeti az ételeken és általában a francia kultúrán keresztül, a vendégeinek személyre szabott szolgáltatást nyújt, és elkötelezett a beteg és hátrányos helyzetű gyerekek segítése mellett. (forrás: Turizmus Online)


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.