Új Café-koncepció a magyarországi Novotel-ekben

A korábbi Coté Jardin, majd az ezt követő Brasserie koncepció után 2009 áprilistól egységes, a Novotel Café keretében kialakított éttermi koncepcióval várja a vendégeket az öt magyarországi Novotel hotel.

Budapesten:

Novotel Budapest Congress: Novotel Café Lounge

Novotel Budapest Centrum: Novotel Café Palace

Novotel Budapest Danube: Novotel Café Danube

Vidéken:

Novotel Székesfehérvár: Novotel Café Alba

Novotel Szeged: Novotel Café Tisza

Az itthon a hotelszakmában egyedülálló elgondolás három alappilléren nyugszik. Ezek: a választás szabadsága, az egészséges életmód és a különleges kiszolgálás.

A választás szabadsága főként azt jelenti, hogy a Novotel Cafék személyzete folyamatosan képes követni a vendégei változó igényeit. Fontos tudnivaló, hogy a Novotelek nem szállóvendégeket is szívesen fogadnak. Minden vendég személyre szabhatja rendelését. Természetesen a szállóvendégek rendelkezésére 24 órás folyamatos szerviz áll, de reggel nyolc és este 12 között a nem szállóvendégek részére is elérhetőek a Cafék szolgáltatásai.

Csak egy példa arra, mennyire rugalmas a rendszer: a választás szabadsága jegyében a vendég kérhet bármelyik ételből - akár levesből is - kóstolót (kis adag), fél adagot (közepes adag) vagy normál adagot. Sőt mi több, a vendég akár 3 különböző kis adagot is kombinálhat (Tapas stílus) a szokásos főétel helyett. Olyan mennyiségű ételt rendelhet, amennyit majd valóban el is fogyaszt, és a normál főétel helyett élvezhet egy fél adag előételt és egy fél adag főételt együtt.

Egészséges életmód

Az étlapon emellett külön jelzik azokat az alacsony kalóriaértékű ételeket is, amelyek a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás jegyében készülnek és a vendég a nap bármely szakában fogyaszthat.

A magyarországi igények alapján kidolgozott Novotel Café koncepcióban ugyanakkor minden egyes kávézó-bár kreatív és egyedi maradhat. A Novotel Café séfje - természetesen a szigorú Novotel minőségügyi standard betartása mellett - különböző specialitásokat tud az étlapon szerepeltetni. Az étlap megkreálásában minden egyes Novotel Café szabad kezet kap, így előfordulhat, hogy az egyik Novotel Caféban szerepel például libamájpástétom datolyával, kókuszzselével is az étlapon, míg a másikban a helyi vendégkörhöz igazítva más finomságot kínálnak.

A választás szabadsága jegyében kialakított Novotel Café éttermi koncepciót azért fejlesztették ki, hogy a vendégek olyan új kulináris élménnyel gazdagodhassanak, amely eddig itthon nem volt elérhető, és amely az itt-tartózkodást különlegesebbé teszi.

Különleges kiszolgálás

Az étterem-bárokban a kedves, figyelmes, de nem tolakodó személyzet Párizsban tervezett öltözetet visel. Feladatuk kettős: nem csak a Novotel márkának, de a helyi igényeknek is meg kell felelniük. Ezzel egy időben trendinek, modernnek és fiatalosnak is kell lenniük.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.