Új Café-koncepció a magyarországi Novotel-ekben

A korábbi Coté Jardin, majd az ezt követő Brasserie koncepció után 2009 áprilistól egységes, a Novotel Café keretében kialakított éttermi koncepcióval várja a vendégeket az öt magyarországi Novotel hotel.

Budapesten:

Novotel Budapest Congress: Novotel Café Lounge

Novotel Budapest Centrum: Novotel Café Palace

Novotel Budapest Danube: Novotel Café Danube

Vidéken:

Novotel Székesfehérvár: Novotel Café Alba

Novotel Szeged: Novotel Café Tisza

Az itthon a hotelszakmában egyedülálló elgondolás három alappilléren nyugszik. Ezek: a választás szabadsága, az egészséges életmód és a különleges kiszolgálás.

A választás szabadsága főként azt jelenti, hogy a Novotel Cafék személyzete folyamatosan képes követni a vendégei változó igényeit. Fontos tudnivaló, hogy a Novotelek nem szállóvendégeket is szívesen fogadnak. Minden vendég személyre szabhatja rendelését. Természetesen a szállóvendégek rendelkezésére 24 órás folyamatos szerviz áll, de reggel nyolc és este 12 között a nem szállóvendégek részére is elérhetőek a Cafék szolgáltatásai.

Csak egy példa arra, mennyire rugalmas a rendszer: a választás szabadsága jegyében a vendég kérhet bármelyik ételből - akár levesből is - kóstolót (kis adag), fél adagot (közepes adag) vagy normál adagot. Sőt mi több, a vendég akár 3 különböző kis adagot is kombinálhat (Tapas stílus) a szokásos főétel helyett. Olyan mennyiségű ételt rendelhet, amennyit majd valóban el is fogyaszt, és a normál főétel helyett élvezhet egy fél adag előételt és egy fél adag főételt együtt.

Egészséges életmód

Az étlapon emellett külön jelzik azokat az alacsony kalóriaértékű ételeket is, amelyek a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás jegyében készülnek és a vendég a nap bármely szakában fogyaszthat.

A magyarországi igények alapján kidolgozott Novotel Café koncepcióban ugyanakkor minden egyes kávézó-bár kreatív és egyedi maradhat. A Novotel Café séfje - természetesen a szigorú Novotel minőségügyi standard betartása mellett - különböző specialitásokat tud az étlapon szerepeltetni. Az étlap megkreálásában minden egyes Novotel Café szabad kezet kap, így előfordulhat, hogy az egyik Novotel Caféban szerepel például libamájpástétom datolyával, kókuszzselével is az étlapon, míg a másikban a helyi vendégkörhöz igazítva más finomságot kínálnak.

A választás szabadsága jegyében kialakított Novotel Café éttermi koncepciót azért fejlesztették ki, hogy a vendégek olyan új kulináris élménnyel gazdagodhassanak, amely eddig itthon nem volt elérhető, és amely az itt-tartózkodást különlegesebbé teszi.

Különleges kiszolgálás

Az étterem-bárokban a kedves, figyelmes, de nem tolakodó személyzet Párizsban tervezett öltözetet visel. Feladatuk kettős: nem csak a Novotel márkának, de a helyi igényeknek is meg kell felelniük. Ezzel egy időben trendinek, modernnek és fiatalosnak is kell lenniük.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.