Új Café-koncepció a magyarországi Novotel-ekben

A korábbi Coté Jardin, majd az ezt követő Brasserie koncepció után 2009 áprilistól egységes, a Novotel Café keretében kialakított éttermi koncepcióval várja a vendégeket az öt magyarországi Novotel hotel.

Budapesten:

Novotel Budapest Congress: Novotel Café Lounge

Novotel Budapest Centrum: Novotel Café Palace

Novotel Budapest Danube: Novotel Café Danube

Vidéken:

Novotel Székesfehérvár: Novotel Café Alba

Novotel Szeged: Novotel Café Tisza

Az itthon a hotelszakmában egyedülálló elgondolás három alappilléren nyugszik. Ezek: a választás szabadsága, az egészséges életmód és a különleges kiszolgálás.

A választás szabadsága főként azt jelenti, hogy a Novotel Cafék személyzete folyamatosan képes követni a vendégei változó igényeit. Fontos tudnivaló, hogy a Novotelek nem szállóvendégeket is szívesen fogadnak. Minden vendég személyre szabhatja rendelését. Természetesen a szállóvendégek rendelkezésére 24 órás folyamatos szerviz áll, de reggel nyolc és este 12 között a nem szállóvendégek részére is elérhetőek a Cafék szolgáltatásai.

Csak egy példa arra, mennyire rugalmas a rendszer: a választás szabadsága jegyében a vendég kérhet bármelyik ételből - akár levesből is - kóstolót (kis adag), fél adagot (közepes adag) vagy normál adagot. Sőt mi több, a vendég akár 3 különböző kis adagot is kombinálhat (Tapas stílus) a szokásos főétel helyett. Olyan mennyiségű ételt rendelhet, amennyit majd valóban el is fogyaszt, és a normál főétel helyett élvezhet egy fél adag előételt és egy fél adag főételt együtt.

Egészséges életmód

Az étlapon emellett külön jelzik azokat az alacsony kalóriaértékű ételeket is, amelyek a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás jegyében készülnek és a vendég a nap bármely szakában fogyaszthat.

A magyarországi igények alapján kidolgozott Novotel Café koncepcióban ugyanakkor minden egyes kávézó-bár kreatív és egyedi maradhat. A Novotel Café séfje - természetesen a szigorú Novotel minőségügyi standard betartása mellett - különböző specialitásokat tud az étlapon szerepeltetni. Az étlap megkreálásában minden egyes Novotel Café szabad kezet kap, így előfordulhat, hogy az egyik Novotel Caféban szerepel például libamájpástétom datolyával, kókuszzselével is az étlapon, míg a másikban a helyi vendégkörhöz igazítva más finomságot kínálnak.

A választás szabadsága jegyében kialakított Novotel Café éttermi koncepciót azért fejlesztették ki, hogy a vendégek olyan új kulináris élménnyel gazdagodhassanak, amely eddig itthon nem volt elérhető, és amely az itt-tartózkodást különlegesebbé teszi.

Különleges kiszolgálás

Az étterem-bárokban a kedves, figyelmes, de nem tolakodó személyzet Párizsban tervezett öltözetet visel. Feladatuk kettős: nem csak a Novotel márkának, de a helyi igényeknek is meg kell felelniük. Ezzel egy időben trendinek, modernnek és fiatalosnak is kell lenniük.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.