Új Hilton márka debütál Görögországban

A 2010 májusában Kos szigetén nyíló Doubletree by Hilton a nemzetközi cég első Doubletree háza lesz Görögországban, egyben pedig az ország második Hilton szállodája az 508 szobás Hilton Athens után.

A Hilton Worldwide az athéni Akti Helona S.A. társasággal kötött franchise szerződést a 238 szobás üdülőszálloda üzemeltetéséről Kos szigetén. Az első Doubletree márkát Kos dél-keleti partjainál, a Helona beach egyik, 2009 júniusában nyílt szállodájában alakítják ki. 238 lakóegységéből 15 suite lesz és három villaépület, a szállodában helyet kap még két étterem és bárok, spa és fitness részleg és egy 700 férőhelyes rendezvényterem. A hotelhez privát strand is tartozik.

Az amerikai kontinensen és Kínában már jól ismert Doubletree by Hilton magas kategóriájú, teljeskörű szolgáltatásokat kínáló márka, amely 2008-as tavaszi piacra lépése óta már 10 házzal rendelkezik Európában: Nagy-Britanniában, Olaszországban és Szlovákiában, és hamarosan Oroszországban és Romániában is nyílik egy-egy háza.

A kosi Doubletree-be látogatók élvezhetik a Hilton HHonors törzsvendég programjának előnyeit és a csak erre a brand-re jellemző vendégszeretetet: becsekkoláskor mindenkit a Doublteree híresen finom csokoládés kekszével (chocolate chip cookie) kínálnak. A nemzetközi szállodalánc nagy terjeszkedési lehetőséget lát Görögországban, ahol a szállodapiacot egyelőre zömmel független szállodák és a helyi láncok uralják.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.