Újdonságok a Hilton Budapest szállodában

A Hilton Budapest szálloda számos újdonsággal várja vendégeit. Ezek között van olyan, mint a laposképernyős tévé minden szobában, és többek között új edzőtermet és új rendezvénytermet is kialakítottak.

Idén a 322 vendégszoba mindegyikébe Sony Bravia nagyméretű, laposképernyős tévé került, és megszépült az Executive Lounge is. Új edzőterem kapott helyet az első emeleten. A Hilton Fitness by Precor legmodernebb kardió és súlygépei mellett szauna, szolárium és masszázs szolgálják a vendégek kényelmét. A felújítás idei szakaszában a korábbi Corvina étterem helyén egy új rendezvényterem született Plachtovics Vilmos Ferenczy-díjas belsőépítész vezető tervező irányításával. A harmonikus hangulatú, természetes megvilágítású 350 négyzetméteres területen korszerű tolófalrendszerrel négy szekcióterem és kávészünetekre alkalmas előtér alakítható ki. A termek egyesével 50-60 fő, kettesével 100-120 fő befogadására alkalmasak színházszerű berendezésben. A négy terem egybenyitva fogadások, gálavacsorák kedvelt helyszíne lehet akár 200-220 vendég részére. A terem a lobby-ból és az utca felől is megközelíthető illetve a nagy eltolható üvegablak lehetővé teszi nagy méretű tárgyak, például autók behozatalát is. A négy szekcióban beépített vásznakat, hangfalakat, hangulatfényeket, projektor csatlakozásokat alakítottak ki. A helyiség tervezésénél fontos szempont volt, hogy képes legyen a legmodernebb konferencia technika üzemeltetésére extra kábelezés nélkül. A résztvevők és szervezők kényelmét elektromos sötétítő függönyök és padlódobozok szolgálják. Az utóbbiaknak köszönhetően minden résztvevő számára könnyen elérhető az internet. 2009 áprilisára készül el a Hilton Budapest szálloda új 200 fő befogadására alkalmas étterme a jelenlegi Dominican étterem, valamint a Szent István és Szent Imre termek helyén. A teljesen új étteremi koncepciót egy modern, az európai és magyar gasztronómiát egyesítõ kínálat, nemzetközi és magyar bor választék valamint a budapesti panoráma teszi teljessé melyet 18 ablakból csodálhatnak az étterem vendégei.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.