Újdonságokkal jubilál a Hegyvidéki SCH

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Hegyvidéki SCH Szövetkezeti Üdölőszálloda-lánc. A jeles alkalomra új ajánlatokkal készült a HSCH, amelyeket sajtótájékoztató keretében mutattak be csütörtökön a szakma képviselőinek.

A negyedévszázad során 2,7 millió vendégéjszakát lebonyolító Hegyvidéki SCH egy új termékkel, a Standard Plusz programozott üdülési rendszerrel lép a piacra. A leginkább az üdülési joghoz hasonlító szolgáltatás 8 nap/7 éjszaka igénybevételére ad lehetőséget, kétévente főszezonban, a fennmaradó években pedig elő- vagy utószezonban. A Standard Plusz rendszerre visszavásárlási garanciát is vállal a HSCH, amelyet a negyedik év után lehet érvényesíteni. Ezt követően a visszavásárlás értéke évről-évre folyamatosan növekszik, legmagasabb pontját a 18. évben éri el, ekkor a vételár 82,5 százalékát kaphatják vissza a szövetkezet partnerei. Az új konstrukciót az Utazás kiállításon tárja majd a nagyközönség elé a HSCH.

További újdonságot jelent az országban elsőként bevezetésre kerülő SCH Okos Ajándékutalvány, amelyet az SZJA törvény értelmében a munkáltatók adómentesen adhatnak alkalmazottaiknak. Ez idén 3x7.150 forintot jelent, amelyet nemcsak szállóvendégként, hanem klubtagként is fel lehet használni. Ez utóbbi esetben a 21.450 forint összértékű adómentes juttatás a klubtagok számára egy teljes hétre nyújt fedezetet egy háromfős apartman igénybevétele esetén.

A szállodalánc középtávú terveit illetően Szabó László, a Hegyvidéki SCH elnöke elmondta: a soproni házukat étteremmel, fodrászattal és szépségszalonnal, míg a harkányi egységet cukrászdával és az épületet a Harkányi Gyógyfürdővel összekötő fedett folyosóval szeretnék bővíteni.


Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.