Újdonságokkal jubilál a Hegyvidéki SCH

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Hegyvidéki SCH Szövetkezeti Üdölőszálloda-lánc. A jeles alkalomra új ajánlatokkal készült a HSCH, amelyeket sajtótájékoztató keretében mutattak be csütörtökön a szakma képviselőinek.

A negyedévszázad során 2,7 millió vendégéjszakát lebonyolító Hegyvidéki SCH egy új termékkel, a Standard Plusz programozott üdülési rendszerrel lép a piacra. A leginkább az üdülési joghoz hasonlító szolgáltatás 8 nap/7 éjszaka igénybevételére ad lehetőséget, kétévente főszezonban, a fennmaradó években pedig elő- vagy utószezonban. A Standard Plusz rendszerre visszavásárlási garanciát is vállal a HSCH, amelyet a negyedik év után lehet érvényesíteni. Ezt követően a visszavásárlás értéke évről-évre folyamatosan növekszik, legmagasabb pontját a 18. évben éri el, ekkor a vételár 82,5 százalékát kaphatják vissza a szövetkezet partnerei. Az új konstrukciót az Utazás kiállításon tárja majd a nagyközönség elé a HSCH.

További újdonságot jelent az országban elsőként bevezetésre kerülő SCH Okos Ajándékutalvány, amelyet az SZJA törvény értelmében a munkáltatók adómentesen adhatnak alkalmazottaiknak. Ez idén 3x7.150 forintot jelent, amelyet nemcsak szállóvendégként, hanem klubtagként is fel lehet használni. Ez utóbbi esetben a 21.450 forint összértékű adómentes juttatás a klubtagok számára egy teljes hétre nyújt fedezetet egy háromfős apartman igénybevétele esetén.

A szállodalánc középtávú terveit illetően Szabó László, a Hegyvidéki SCH elnöke elmondta: a soproni házukat étteremmel, fodrászattal és szépségszalonnal, míg a harkányi egységet cukrászdával és az épületet a Harkányi Gyógyfürdővel összekötő fedett folyosóval szeretnék bővíteni.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.