Ilyen az olimpikonokat szállító WIZZ-gép

A Wizz Air és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közös csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta azt az egyedi festésű repülőgépet, amely a 2024. évi nyári olimpiai játékokra szállítja a hazai sportolókat. A Team Hungary dizájnt viselő repülőgép többek közt a Budapest és Párizs-Orly útvonalon repül a bemutatás napjától kezdődően.

Mint ezzel kapcsolatos közleményükből kiderül, a légitársaság február végén együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében az ultrafapados, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva számukra, hogy időben és a lehető legkényelmesebben jussanak el az ötkarikás játékok helyszínére. 

Az olimpikonok menetrendszerű járattal utaznak, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

 

A csütörtöki gépbemutatón a MOB küldöttségének tagjai és  a légitársaság képviselői / Forrás: Redlemon
A csütörtöki gépbemutatón a MOB küldöttségének tagjai és a légitársaság képviselői / Forrás: Redlemon

A Magyar Olimpiai Csapat létszáma a mai napon 161 fő, ami az elkövetkező néhány hétben még nőni fog, számításaink szerint körülbelül 180 és 190 között lesz a sportolói küldöttség létszáma a tartalékokkal együtt. Bízunk benne, hogy augusztus 12-én minél többen jönnek majd haza az aranygéppel, és hogy lesz okunk az ünneplésre.

– mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A különleges festésű Team Hungary repülőgép megjelenésén a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai csapat dolgozott két hónapon keresztül. A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott.

A repülőgép, amely a világ egyik legfiatalabb flottájának részét képezi, tavasszal érkezett meg hozzánk a hamburgi Airbus gyárból. A legmodernebb technológiával készült Airbus A321neo-val azt is biztosítjuk, hogy a magyar utasok mellett a magyar versenyzők is minél kényelmesebben utazhassanak velünk Párizsba, és ott nagyszerű eredményeket érhessenek el” 

– mondta Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési vezetője.

 

 


Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.
Indul az Intercity Splitbe

Indul az Intercity Splitbe 

    Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta 8300 jegyet vásároltak az utasok, ami a tavalyi 14 ezer jegy több mint felét teszi ki.
"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről

"Varázslatos Duna" néven új luxus hajójárat Budapestről 

A Mária Terézia november 10-én indult nyolcnapos útjára, amely a németországi Passauban ér véget.